Velmi rychlý jahodový džem
Džem je skvělý způsob, jak během sezóny zpracovat jahody. Využijeme ho po celý rok do dezertů, palačinek nebo k snídani namazaný na pečivo. Jeho příprava je velmi rychlá a snadná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 538 kJ / 4 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 120,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chceme-li mít v džemu kousky jahod, přidáme část jahod až později.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 6. 2019 12:12
MiskaM:
12. 6. 2019 12:11
JanaDorazinova: já to tak dělám též a všechny dzemy byly
12. 6. 2019 12:10
Merylas: Já vkládám Gelfix + cukr až do teplých, rozvařených jahod a ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco pokazilo.
12. 6. 2019 12:08
Vkládám foto s Gelfixem
12. 6. 2019 11:48
casino: no tím co jsem psala v komentáři to jsem nemyslela zle a to co je v receptu to je dáno nic jsem nepokazila a džem je dobrý neříkám že neexperimentuji s recepty ale ještě si mi nestalo že by to doma nikomu nechutnalo a pokud se vám opět něco zase nelíbí a to jako vždy tak bohužel. Nejsem žádný učený kuchař ikdyz jsem se v oboru učila ale to už je mimo ale snažím se vařit tak aby všem chutnalo a zde dávám recepty aby je všichni vyzkoušeli a ochutnali. Žádný učený z nebe nespadl ale vařit umím ať se to líbí někomu či ne
Jinak co se týče želirovacího přípravku používám i pektogel
Jinak co se týče želirovacího přípravku používám i pektogel
12. 6. 2019 11:38
K tomu onému Dr. jsem, pro obecně předražené produkty, předpojatý leč GELFIX používám
Zkoušel jsem kdeco od kdekoho (např. Vitana 2:1 s agarem vřele nedoporučuji a gelfix je, dle mého soudu, špica (želírovací cukr nepoužívám)
Merylas:
Přesně tak jak píšete to bylo myšleno
tejaja:
Kdyby nešlo zrovna o jahody, tak bychom možná souzněli...
MiskaM:
No, pokud jste změnila postup z důvodu vložení "nového" receptu, tak já na tom nevidím nic dobrého
To, že se přípravek nepřidává do horkého rozvaru má svůj důvod (podobně jako se pudink nesype do horkého mléka neb želírující složky mají tendenci v horké tekutině vytvářet hrudky
Tím tuplem to platí o pektinu z citrusů - někteří výrobci prodávají cosi, co hrudkuje už samo od sebe i v neotevřeném spotřebitelském balení
Zkoušel jsem kdeco od kdekoho (např. Vitana 2:1 s agarem vřele nedoporučuji a gelfix je, dle mého soudu, špica (želírovací cukr nepoužívám)
Merylas:
Přesně tak jak píšete to bylo myšleno
tejaja:
Kdyby nešlo zrovna o jahody, tak bychom možná souzněli...
MiskaM:
No, pokud jste změnila postup z důvodu vložení "nového" receptu, tak já na tom nevidím nic dobrého
To, že se přípravek nepřidává do horkého rozvaru má svůj důvod (podobně jako se pudink nesype do horkého mléka neb želírující složky mají tendenci v horké tekutině vytvářet hrudky
Tím tuplem to platí o pektinu z citrusů - někteří výrobci prodávají cosi, co hrudkuje už samo od sebe i v neotevřeném spotřebitelském balení
12. 6. 2019 08:53
tejaja: No nevím, já to tak nedělám. Pomačkám jahody a samostatně je nepředvařuju.
12. 6. 2019 08:49
Casino: Merylas: tak želirovací přípravek jsem měla klasický od dr.oetker jen jsem nepsala že do želirovací přípravky se vmícháji do přípravného ovoce, povaří se a pak se přidá zbytek cukru. Já nechtěla aby to bylo takové stejne vše tak jsem postup udělala takto nevidím na tom nic špatného.
12. 6. 2019 08:45
Merylas: Ja som to pochopila tak, že trocha rozmačkané jahody sa chvíľku, snáď 3-4 min povaria, aby pustili viac šťavy a potom sa pridá cukor so želírovacím prípravkom a povarí tých cca 6 min. Nie je problém dať cukor s prípravkom do teplých jahôd.
12. 6. 2019 08:13
tejaja: Želírovací přípravky se vmíchavají do připraveného studeného ovoce a pak se za stálého míchání nechá ovoce povařit, přidá se zbytek cukru. Tady je v postupu, že se ovoce povaří samostatně, bez želírovacího přípravku. Dělala jsem teď taky džemy a měla jsem přípravky od různých výrobců a na každém byl začátek stejný, smíchat s trochou cukru a pak s ovocem a teprve nechat zavařit + zbytek cukru. Tak asi Casino chce vědět konkrétně co bylo použito, že se postupuje jinak. Já takový přípravek neznám.
12. 6. 2019 06:50
casino: Neviem, ako ste to mysleli...dostať u nás niekoľko želírovacích prípravkov (želírovací cukor je iná vec), napr. https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/zavaranie...
11. 6. 2019 18:41
"Odstopkované a omyté jahody částečně rozmačkáme v kastrolu a chvilku povaříme. Pak už pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku."
No, pokud se nejedná jen o primitivní fóóórek pak by mě zajímalo, jaký želírovací přípravek 2:1 byl použit
No, pokud se nejedná jen o primitivní fóóórek pak by mě zajímalo, jaký želírovací přípravek 2:1 byl použit
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 9 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 25 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 25 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 38 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 39 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 41 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 48 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 55 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit jahodový džem. Jahody výborně doplňuje rybíz, který má dobré želírovací schopnosti
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Další recepty
Tématické fráze: jahodový džem recept rychlý džem rychlý recept na džem jahodovy dzem bez zelirovaciho pripravku domácí jahodový džem recept bez želirovacích přípravku
Suroviny: jahody, cukr krystal, želírovací přípravek
Velmi rychlý jahodový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pynl
12 názorů