Italské rizoto se zeleným chřestem
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto jídlo je téměř nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 298 kJ / 1 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,42 g |
Tuky | 22,25 g |
Vláknina | 29,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Typická krémovitost rizota se přídavkem sýru ještě zvýší a správné rizoto by mělo mít lehce polévkovou konzistenci. Je zapotřebí ho podávat a konzumovat hned, při delším stání příliš zhoustne a zklihovatí (Pak se z něj dělají různé placky.). Kromě druhu Arborio můžete využít i další prémiové rizotové rýže, tedy Carnaroli a Vialone nano.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 1 minutou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 24 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 28 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Další recepty
Tématické fráze: chřest recepty zelený chřest recept chřestové rizoto rizoto s chřestem italské rizoto italské chřestové rizoto recepty ze zeleného chřestu chrestove italské rizoto recept rizoto ze zeleného zeleného chřestu recepty s chřestem rizoto z zeleného chřestu zelené rizoto italské chrestove risotto zelený chřest recepty italske risotto s chřestem recepty se zeleného chrestu recepty na zelený chřest recept na rizoto s chrestem chřestové rizoto recepty italske risoto s chřestem
Suroviny: chřest zelený, vývar kuřecí, olej olivový, pórek, česnek, tymián čerstvý, rýže, víno bílé suché, hrášek, parmazán, sůl, pepř mletý
Italské rizoto se zeleným chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZM2E
0 názorů