Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská zelňačka podle Achille Gregora

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 1. 2019 17:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 812 kJ / 911 kcal
Bílkoviny14,58 g
Tuky71,32 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 5,05 g
Sůl12,60 g
Sacharidy44,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Originál receptu - opsáno mnoha před lety z nějakého časopisu:

Zelňačka maďarská - podle Achille Gregora

Tuzemská zelňačka je chudá příbuzná maďarské zelňačky. Obě mají společné jméno, ale zatímco naše zelňačka má hlavu plnou starostí, ukmuchtí se narychlo a z ničeho, maďarská si žije na vysoké noze. Má nedostižnou chuť, náležitou vůni i patřičnou sílu. Její spojenci jsou mocní - vitamíny, bílkoviny i sacharidy, které se v ní snoubí pomocí této přípravy:

Kyselé zelí vařené s uzeným kolínkem zahustíme jíškou, předem připravenou z rozpuštěné slaniny a mouky, jemně nakrájené cibulky a papriky. Vše povaříme, přidáme pepř, sůl a ještě jednou necháme přejít varem. Do naplněného talíře nalijeme navrch několik lžic smetany. Jestliže Jakub prodal své prvorozenectví za mísu čočovice, udělal to jen proto, že neznal maďarskou zelňačku. Polévka takto připravená má takovou sílu, že učiní postradatelným jakýkoliv další příkrm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maďarská zelňačka z kysaného zelí madarská paprika uzená originál madarska.zelnacka/ želnacka s kůžemi madarská kapustnica zelnačka madarskázelnačka polévka s uzeným madarska.zelnacka zelňačka recept original maďarská polévka, uzené maso, fazole, kyselé zelí zelňačka s uzeným masem v papináku recept na zelňačku madarskou originál maďarská paprika

Suroviny: zelí kysané, sádlo, slanina uzená, cibule, mouka, paprika sušená sladká, pepř, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Maďarská zelňačka podle Achille Gregora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p5OQ