Dědova dobrůtka
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 434 kJ / 1 777 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,27 g |
Tuky | 70,22 g |
Vláknina | 20,20 g |
Cholesterol | 967 mg |
Sodík | 2,57 g |
Sůl | 6,01 g |
Sacharidy | 169,03 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2019 16:53
rihana: Dědovi (manželovi ) to chutnalo, moc děkuju ,potěší to.
13. 1. 2019 16:13
Na foto to vypadá moc pěkně, dala bych si, asi vyzkouším.
12. 1. 2019 17:38
Já také zastávám, že každý má právo na názor a krytiku musíme všichni snést, plně s váma souhlasím.
11. 1. 2019 13:34
tejaja: kritici taky - věčná polemika, sem ale nepatří
https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...
https://www.energiezivota.com/co-za-cim-je/vyrobce...
11. 1. 2019 12:47
Výrobcovia sú šikovní.
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/jidlo-s...
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/texty/jidlo-s...
11. 1. 2019 11:14
Jaromira18: Názvy receptů, zvláště u notoricky známých jídel, tady čas od času rozpoutávají menší či větší diskuzi, není to nic osobního a počítat s tím, že někdo má připomínky, musí každý, kdo sem něco vloží a jde s kůží na trh. Je dobré se nad to povznést, jistě máte spoustu dalších receptů, které vzbudí jen a jen kladné ohlasy .
U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček
U používání dochucovadel platí to samé. Myslím, že je používají mnozí, jen to do receptů tak nezdůrazňují. Masox se dost obecně říká většině takových přípravků, existují ale i ty bezglutamátové , třeba Natur nebo Alnatur z DM, kterým se není nutno nijak vyhýbat. Díky bohu je na trhu již větší výběr, než býval za dob našich babiček
11. 1. 2019 10:30
Veronika.Hrozna: Ne nespletla, ale potom co mi moderátorka a jiní píší tak jsem název přepsala i ten masox byl původně v receptu. Přepsala jsem ho na houbový bujon a v návodu jsem to zapomněla přepsat. Tak se Vám omlouvám a všechny prosím ,aby už nepsali komentáře ,já končím, dnes se odhlásím ,doufám,že mé recepty zmizí se mnou, nepůjde-li to, tak už nic nenapíšu a jen si budu číst.
11. 1. 2019 09:55
magdalenka: Jaromíra se jenom spletla a napsala Masox ! Na bujonech , které nakupuje manžel v Maďarsku mám na extra nálepce vždy překlad, co to vlastně je ! Když to tam nebylo, tak to bylo povyražení, perkeltový bujon šel do hovězí polévky, gulášový do fazolkové polévky a jiné bohulibé omyly! Byla srandy kopa, on si myslel /prý/ že se kouknu na obrázek a budu vědět, svatá prostoto!
11. 1. 2019 09:49
magdalenka: Není.
11. 1. 2019 08:25
Jaromira18: Masox je houbový bujon?
10. 1. 2019 22:35
hosta: Ten masox je houbový bujon, dávám ho do žampionů ,aby to více vonělo houbama. Než se žampiony osmaží,tak se ta voda vyvaří. Já se s Váma loučím dnes se odhlásím. Své recepty pošlu jinam.
10. 1. 2019 22:27
Jaromira18: Trochu mi připomínáte moji tetu, ta také říkala palačinkám se slanou náplní omeleta, taky jsme jí to nedokázali vymluvit . Možná je dobré i po čtyřiceti pěti letech vaření vzít v úvahu nejen názory místních "účastníků zájezdu", ale i odborníků. Rozdíly mezi palačinkou a omeletou jsou dost dobře a dostupně popsány. Taky by stálo za to dávat si v komentářích pozor na interpunkci, její použití ve vašem podání vyvolává další a další skoro komické reakce
Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?
Mne by však zajímalo spíš to, proč ty orestované zkřehlé žampiony po přidání šunky a prosmažení na cibuli zaléváte a vaříte v masoxu, to nestačí to přidané koření?
10. 1. 2019 21:52
Jaromira18: netvořím rádoby nové recepty, vyzobávám z těch stávajících jen dobré nápady. A než " vyzobám" z těch mnoha tisíc skutečně kvalitních, to bych musela žít ještě mnoho životů
10. 1. 2019 21:24
"Omeleta plněná šunkou a žampiony"
Jaromira18:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pala%C4%8Dinka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta
Jaromira18:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pala%C4%8Dinka
https://cs.wikipedia.org/wiki/Omeleta
10. 1. 2019 20:58
hospodyne: Ale já žádný Váš recept nenašla, jen 277 komentářů.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 minutou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dobrůtka dědovi recepty dobrůtka cz dědovy polévkové dědova omeleta recept dědova omeleta
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, voda, mléko, olej, cibule, žampióny, šunka, pepř, kmín celý, sůl, bujón houbový, petržel, omáčka worcesterová, voda
Dědova dobrůtka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l4Z1
28 názorů