Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků

K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k pečenému masu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vaření masa a přípravy den předem

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vaření masa a přípravy den předem)

24. 3. 2019 12:18

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

z uvedeného množství je 1 velký plech a malý dortík

Nutriční hodnoty

Energie20 458 kJ / 4 890 kcal
Bílkoviny272,94 g
Tuky257,44 g
Vláknina32,22 g
Cholesterol 3,99 g
Sodík 7,06 g
Sůl16,67 g
Sacharidy355,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabina

2. 4. 2019 20:59

citronovou kůru dáváme taky do nádivky, někdy taky strouhaný čerstvý zázvor

Eja57 Eja57

2. 4. 2019 19:14

Veronika.Hrozna: Jsem moc ráda, že chutnalo:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 4. 2019 19:28

Tak já tu nádivku samozřejmě v malém vyzkoušela. Samozřejmě uzený ocásek jsem neměla, tak tam šlo maso obrané z uzených žebírek /vařila jsem fazolovou polévku/ kousek vepřového kýty a kuřecí z domácího kuřátka prso. Citrónek kousíček jsem strouhla. Asi tři strouhnutí. Zamíchala a proložila máslem. Dala jsem pažitku a petrželku, česneková ještě nenarostla, tak jsem strouhla stroužek česneku a hodně čerstvě umletého pepře. Pěkně se to upeklo a ta vůně po kuchyni!
Ochutnáno, vynikající ! Změna je život a o kuchyni to platí dvakrát. <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 3. 2019 21:52

Eja57: Také si to myslím!;-)

Eja57 Eja57

25. 3. 2019 21:48

Veronika.Hrozna: bude to k jídlu:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 3. 2019 21:45

Eja57: Žádný citronový rozruch, prostě třeba vyzkoušet, možná mi to bude chutnat, možná ne! :-D Dám česnekovou pažitku, petrželku a obyčejnou pažitku, strouhnu trošku kůry dám máslíčko na vrch. A čert by v tom musel jet, aby to nebylo k jídlu!:-D

Eja57 Eja57

25. 3. 2019 20:29

Ctěné Casino - fakt není recepis trochu jiný, he :-K

Pomíjím, že recepis je podle mne napsaný fakt "blbuvzdorně", krok za krokem, všechny suroviny v přesně uvedeném množství.

Kombinace bylinek vznikla už nevím ve kterém roce, kdy byly Velikonoce hodně brzy a zelené býlí ve volné přírodě moc nebylo - a už jsem u ní zůstala.
Citronová kúra vzbudila rozruch ;-)...jsem na ni trochu "ujetá", to jo, ale tady jí není na to množství mnoho a jídlo jen jemně osvěží a k této kombinaci bylin se podle mne hodí ( a žádný jedlík si nestěžoval).
Oříšek i květ mi v nádivce vadí i v množství menším než malém - nevím sama moc proč, obé jinak používám.
No a plátky mandlí navrch ...pokud je nespálíme, tak jsou tam fakt dobré - trochu křupavá struktura navíc.

:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 3. 2019 14:53

casino: Já muškátový oříšek ! Ale ta kůra z citronu , no nevím , možná zkusím kousíček a upeču zvlášť v malém pekáčku..... možná je potřeba určitou kombinaci natí , aby se to hodilo, nevím , ale autorka určitě napíše, které jsou její oblíbené kombinace a kam kůru určitě dát a kam určitě ne! Já například do jahodové bublaniny, ani ťuk, do všech ostatních, ostrouhám půl citronu a jak jsou dobré!

casino casino

25. 3. 2019 12:13

Veronika.Hrozna:
Ba ne, kůru neééé, ale trochu květu ano :-)
No, asi právě tou kůrou je rcp trochu jiný a tímto se autorce omlouvám za první komentář :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 3. 2019 09:37

casino: Pozorně jsem přečetla a citronová kůra mě zaujala a zarazila. Přidáváte do nádivky také citronovou kůru ? Nevím , jak to chutná ? Přidává někdo citron také?:-?:-?

casino casino

24. 3. 2019 23:21

"...ale tento je přece jen trochu jiný..."
A v čem (vyjma množství menáže jak pro četu vojáků:-8 je rcp jiný, he :-K
***
Vysypávám strouhankou
a přidávám čím se VENKU zazelenalo: medvěda, kopřivku, uponku, petržílek, šnytlík...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka trochu jinak domáci velikonoční nádivkaa jeji pečeni dobra nádivka s uzenym velikonoční nádivka na plech křupavá velikonooční nádivka nádivka na plech velikonoční křupavá nádivka na plech nádivka z uzeného ocásku recepty velikonoční hlavičkasama doma vepřové kousky v nádivce masité nádivky velikonoční nádivka recept

Suroviny: plecko vepřové, stehno kuřecí, rohlík, vejce, slanina, máslo, sůl, pepř mletý, citron, mandle plátkové, pažitka, polníček, rukola, česnek, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjPY