Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 11 079 kJ / 2 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,58 g |
Tuky | 52,33 g |
Vláknina | 171,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 352,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jak uvařit kroupy:
1 hrnek ječných krup, 2 hrnky vody, špetka soli, lžička olivového oleje.
Ječné kroupy omyjeme pod kohoutkem teplou vodu a vložíme je do hrnce.
Přidáme 2 hrníčky horké vodu, špetku soli a pár kapek oleje.
Přivedeme k varu a snížíme na nejmenší plamen, vaříme zakryté asi 20 minut.
Pak hrnec s kroupami odstavíme a necháme dojít přikryté, až se vypaří voda, tím jsou ječné kroupy připravené pro další zpracování.
Ječné kroupy jsou zdrojem vitamínu E a kyseliny listové. Kromě toho v nich ještě najdeme množství vitamínů B1, B6 a B3 (PP).
Z minerálů za zmínku určitě stojí železo, draslík, hořčík a zinek. Je v nich přibližně šest procent vlákniny. Pravidelná konzumace ječných krup pomáhá zlepšit činnost oběhové soustavy, má blahodárný účinek na srdce, zvyšuje naši schopnost zvládat stres, zlepšuje kvalitu nehtů i vlasů, urychluje metabolismus a také výrazně prospívá správnému fungování trávicí soustavy. Kroupy mají také mírně močopudné účinky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2019 15:58
20. 3. 2019 11:08
20. 3. 2019 07:28
20. 3. 2019 07:25
20. 3. 2019 06:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 59 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 3 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cizrna recepty kroupy recepty recepty z cizrny cizrna recept cizrna s kroupami recepty z krup cizrna s rajčaty recept na kroupy recept na cizrnu priprava jecnych krup kroupy recept rajčata recepty kroupy recept cizrna s s rajčaty recepty na cizrnu cizrna v receptech salát z cizrny a krup recepty z ječných krup recept s cizrnou
Suroviny: kroupy, cizrna, rajče, vývar zeleninový, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, olej olivový, cibule červená, česnek, římský kmín mletý, sůl, pepř, petrželka hladkolistá, máta čerstvá, chilli paprika čerstvá
Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XKkk
5 názorů