Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka Wellington s máslovou zeleninou

Šťavnatá vepřová panenka na lůžku ze žampionů a špenátu, zabalená v pancettě a to vše v křupavém listovém těstě. Řeč je o slavném Wellingtonu. Jeho delší a náročnější příprava přinese ovoce v podobě výborného gastronomického zážitku.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

15. 3. 2019 22:58

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 046 kJ / 2 162 kcal
Bílkoviny127,83 g
Tuky132,86 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 6,63 g
Sůl12,74 g
Sacharidy110,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doporučuji jako přílohu gratinované brambory.

https://www.toprecepty.cz/recept/49336-gratinovane...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jerry78

11. 7. 2021 07:33

Pěkný den přeji. Mám jednu otázku k tomuto receptu a sice proč se dává špenát jen na jednu rolku a ne rovnou na obě? Je to jen varianta s a bez špenátu, nebo to má nějaký jiný skrytý význam? :-8 Děkuji předem za odpověď i za krásně sepsaný postup na tuto šéfkuchařskou laskominu :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 7. 2020 09:48

:yes::yes: nádhera jako vždy :-)<3:-K

medanek medanek

31. 3. 2019 22:43

RubyRom: :-K:-*Děkuji Romi

RubyRom RubyRom

29. 3. 2019 19:17

Krása :yes:

magdalenka magdalenka

16. 3. 2019 17:39

medanek: si šikovná, vždy obdivujem tvoje výtvory...smekám.

medanek medanek

16. 3. 2019 10:39

zizala: Moc děkuji žížalko ;-):-K:-K

medanek medanek

16. 3. 2019 10:39

Eja57: Moc děkuji za vysvětlení a zastání. Je přesně tak jak píšeš:-K:-K

medanek medanek

16. 3. 2019 10:32

maris: Moc děkuji Maris :-K:-K

medanek medanek

16. 3. 2019 10:31

casino: :-D Ani jsem si toho útěku nevšimla :-D:-D Ale díky Tobě jsem ji ještě stačila chytit a přivlekla ji zpátky. Díky za upozornění :-8:yes:<3

maris maris

16. 3. 2019 10:11

medanek: kdo umí, ten umí;-):-):yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2019 09:53

Krásné slavnostní jídlo :yes:.

casino casino

16. 3. 2019 09:42

Alzbetina Prk.:
No, autorce z bodu 8 postupu sice ta panenka zdrhla (asi za nějakým galánem:-D ale já to dělám obdobně se svíčkovou :-)
To "popaplané" maso se na rozválené listové překulí při současném rozbalování fólie...
Pravda, kdyby měl jeden o ruku, o dvě více, tak se to dělá lépe, že :-)

Eja57 Eja57

16. 3. 2019 09:33

Alzbetina Prk.: Není zbytečná. Utažením ( to je nejdůležitější) do fólie a odležením v lednici všechno k sobě přilne. Při šetrném vybalení z fólie nic neodpadává - slanina jde od fólie dobře. Získáme tuhý váleček obalený ve slanině a ten pak zavineme do listového těsta.

Alzbetina Prk.

16. 3. 2019 09:15

Já jsem nepochopila tu akci s fólií: na fólii dám slaninu, žampiony a ostatní, pak maso a zaroluji? Pak když to rozmotávám z fólie a namotávám do listového těsta, tak to musí všechno odpadat a patlat se. Prostě vůbec nechápu, co tím chtěl básník říci. Není ta meziakce s fólií zbytečná? :-?

medanek medanek

15. 3. 2019 23:38

Lenunka: Moc děkuji :-K:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: panenka wellington vepřová panenka recept svíčková wellington recept na vepřovou panenku vepřová panenka recepty veprova panenka wellinkton vepřová panenka velington welington recept vepřová panenka wellington se špenatem welington vepřová veprove welington vepřová panenka na masle recept panenka wellington recepty z vepřové panenky top recepty wellington panenka welington welington recept bez slaniny wellington svíčková recept s dijonskou horčicí a listového těsta vepřové maso panenka velington panenka wellington příloha

Suroviny: panenka vepřová, pancetta, žampiony sterilované, špenát listový, hořčice dijonská, těsto listové, máslo, olej, cuketa, mrkev, vejce, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vepřová panenka Wellington s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ZGJ