Medové řezy s polevou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 27 424 kJ / 6 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,98 g |
Tuky | 288,42 g |
Vláknina | 25,85 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 845,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
PL = polévková lžíce
KL = kávová lžička
Řezy jsou lepší uležené cca 2 dny :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2020 08:29
krásné , o chuti nepochybuji
15. 3. 2019 20:47
Veronika.Hrozna: Žádnej debil! U nás v rodině se říká Žádný učený z nebe nespadl!
15. 3. 2019 20:42
Dajda: Udělám jak si napsala s pudinkem , ochutnám a pak se uvidí! Děkuji !
15. 3. 2019 20:36
casino: No vy Wobbeho nemusíte, ale mužská logika je neochvějná ,ksakru proč nenapíšete hned , uvařte to jako krupicovou kaši ! O těstě jsem se neinformovala ,až pak jsem se ptala jak uvařit med se sodou ! Ale stejně jediná relevantní odpověď byla : vař to chvilku a pak vypni a nech to 20 minut dojít! Jediná Dajda vidí , že jsem de bil a potřebuji velitele!
15. 3. 2019 20:06
Veronika.Hrozna:
Pletete tu koše s baňama
Vy o těstě, já o krému
To jste nikdy ( třeba dětem) nevařila krupici?
Je něco nejasného na postupu ad.2 ??
(...a tohoto smilníka: nepoužiju a nepoužiju
Pletete tu koše s baňama
Vy o těstě, já o krému
To jste nikdy ( třeba dětem) nevařila krupici?
Je něco nejasného na postupu ad.2 ??
(...a tohoto smilníka: nepoužiju a nepoužiju
15. 3. 2019 19:59
Veronika.Hrozna: Dobře, budu, děkuji, netykám lidem, kteří mi tykání nenabídnou. Nápodobně prosím.
Já kaši do krému vařím v hrnci Zepter, takže počkám, až se směs začne vařit, pak vypnu plyn, přikryju pokličkou a nechám 20 minut dojít. Pokud to půjde, tak bych raději vařila o trochu déle kvůli mouce. Pudink používám od Dr. Oetkera s pravou vanilkou.
Já kaši do krému vařím v hrnci Zepter, takže počkám, až se směs začne vařit, pak vypnu plyn, přikryju pokličkou a nechám 20 minut dojít. Pokud to půjde, tak bych raději vařila o trochu déle kvůli mouce. Pudink používám od Dr. Oetkera s pravou vanilkou.
15. 3. 2019 19:53
Veronika.Hrozna: až začne vrieť voda, daj to nad paru...nemusia to byť 3 minúty, stačí, ak sa to všetko rozpustí a zredne...možno to bude viac, menej, nikdy nestopujem čas...
15. 3. 2019 19:31
Jo a to vaření máslo med a sodu dát nad páru ihned, nebo až začne voda vřít položit misku na hrnec a počítat tři minuty ?
15. 3. 2019 19:25
Dajda: A může se to uvařit i se Zlatým klasem místo pudinku , já sice někdy ty pudinky použiju, ale někdy ten odér té umělé vanilky je přímo "donebevolající" tak se tomu snažím vyhnout! Dám Zlatý klas a mouku a uvařím to jako kdybych dělala pudink, nebo náplň do medového krémeše /je tu recept/, nebo to vařit dýl ? A tykejte mi prosím!
15. 3. 2019 19:14
casino: "Zajisté" a vy víte co je Poleův vzorec, nebo Wobbeho číslo ?
15. 3. 2019 19:03
Dajda: Že se do toho opřel Casino , to chápu - mužskej a tak ! Ale oba jste neuvedli dobu po kterou s tím mám na sporáku cvičit prostná a jak to má chutnat, nebo jak to má vypadat , abych zjistila , uvařeno babo a teď můžeš spáchat ten krém !
15. 3. 2019 16:10
Veronika.Hrozna:
Já dělávám nastavovaný krém podle https://www.labuznik.cz/recept/mandlove-rezy-mandl...
Je asi stejný jako zde uvedený, akorát vše navažuji
Je potřeba aby komponenty při šlehání byly temperované, no ale to už zajisté víte, že
Já dělávám nastavovaný krém podle https://www.labuznik.cz/recept/mandlove-rezy-mandl...
Je asi stejný jako zde uvedený, akorát vše navažuji
Je potřeba aby komponenty při šlehání byly temperované, no ale to už zajisté víte, že
15. 3. 2019 15:13
Veronika.Hrozna: Podobné řezy jsou náš tradiční rodinný recept, jen nedáváme polevu - navrch přijde opět krém, který posypeme sekanými ořechy. A musí se pořádně rozležet, klidně i týden. Krém musí být nastavovaný, jinak by byl moc mastný. Zkuste moji verzi s pudinkovo-moučnou kaší, určitě se podaří. Chce to pořádný hrnec s tlustým dnem, aby se krém nepřipaloval, kovovou metličku a míchat a míchat! Na 3,5 až 4 dl mléka dávám 1 vanilkový pudink a 1 polévkovou lžíci polohrubé mouky. Můžete vše zamíchat a pak dát vařit, nebo rozmíchat sypké suroviny v části mléka, zbylé mléko uvést do varu, vlít směs a opět míchat. Vařit na mírném ohni. Při chladnutí prošlehávat, nejlépe elektrickým šlehačem. nakonec smíchat s tukem našlehaným s cukrem. Tuku dávám 200 až 250 g, kombinuju máslo s Hérou, které však přidávám jen kousek, cca 50 až 80 g. Zkuste a ať se povede.
15. 3. 2019 14:43
Johanka128: Já takovým krém, ze zásady zmrším, nikdy to neuvařím pořádně a furt v tom cítím syrovou mouku. Takový krém se mi podařilo udělat jenom jednou, ale už nikdy více! Přesně včera jsem koukala na tento recept, že to upeču , protože to báječně vypadá a určitě chutná, ale ten krém mi srazil hřebínek!
14. 3. 2019 18:08
Johanka128: ...krém je výborný, je to vlastně nastavený klasický máslový krém, který následně není tak tučný ...někdy se nastavuje zchladlým hustým pudinkem, jindy zchladlou kaší
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 28 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 19 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Další recepty
Tématické fráze: medové řezy medové řezy recept rezy recepty medové řezy se zlatým klasem recept na medové řezy medové řezy s ořechy medový řez krém nastavený krupicovou kaší recepty na řezy s polevou napln do medovych řezu špaldove řezy se žloutkovou polevou medove řezy se žloutkovou polevou medovy košičky krém s pudinkem medové cukroví s pudinkem medove rezy top recept medove rezy náplň medové řezy s oříčkovo medovou polevou medové pláty se zlatým klasem medové hvězdičky s polevou
Suroviny: cukr moučkový, máslo, med, mléko, soda jedlá, vejce, mouka hladká, mléko, mouka hrubá, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, cukr moučkový, kakao, vejce, tuk 100%, mléko
Medové řezy s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yNmW
19 názorů