Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trochu jiný smažený řízek

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

28. 2. 2019 14:56

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 429 kJ / 581 kcal
Bílkoviny17,68 g
Tuky25,41 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 699 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy68,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Možná řeknete, nic světoborného. No, asi ne, ale tak jemnou krkovici jsem v podobě řízku ještě nejedla. Strouhanka je krásně nadýchaná a křupavá a řízky měkké, jak máslo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 4. 2019 14:10

JanaDorazinova: Naštěstí nebyla nakrájená, ale stejně mě to ani nenapadlo, že to bude za půl hoďky fungovat!

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 4. 2019 13:02

Veronika.Hrozna: Tak pokud není nakrájená už z obchodu po vlase, mělo by to pomoct :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 4. 2019 06:34

JanaDorazinova: Já byla spíše překvapena, že i tak krátké naložení do oleje tu tvrdou kýtu dalo do poživatelného stavu. Když jsem to dělala, tak jsem sama nevěřila, že to pomůže!;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 4. 2019 00:08

Veronika.Hrozna: Máš pravdu. Kýta je svině tvrdá :-D. Teď jsem z ní dělala nudličky naložené 24 hodin a přesto byla tužší. Ale dala se sníst. Takže děkuji za vyzkoušení a těší mne, že chutnalo;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 4. 2019 20:02

JanaDorazinova: Dneska jsem dělala tvoje řízky z kýty. Nechala jsem je jen půl hodiny v oleji ! Kýta je někdy tvrdší , ale nebyl čas , tak šly do obalu a do friťáku. Vynikající, měkounké a velmi chutné , manžel si nakládal talíř, jako kdyby nakládal obilnou loď. Už z kýty jinak dělat nebudu!!!:yes: Zbaštil 2,5 řízku.:-D:-D:-D :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 3. 2019 11:56

Veronika.Hrozna: :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 3. 2019 09:14

JanaDorazinova: Já děkuji za recept Janičko!<3 S tou strouhankou se polepším!:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 3. 2019 01:19

Veronika.Hrozna: Díky za vyzkoušení;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 3. 2019 21:10

casino: Tentokrát máte pravdu! Hodnotím stejně !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 3. 2019 21:06

JanaDorazinova: Dneska jsem dělala a taky z krkovice, abych držela lajnu!;-) Mohu konstatovat, že byly výborné, vláčné a měkké ! Neměla jsem domácí strouhanku , tak sem promíchala nejdříve v sítku strouhanku s práškem a pak přesila do talíře na obalování . Takže takový efekt, to zase nebyl, ale ta strouhanka byla méně měkká a víc křupavá. Maso jsem měla v oleji od večera, ale bylo by lepší, kdyby se v tom oleji masíčko ňahňalo dýl. Oplatí se zkusit ! A taky teď k večeru jsem zbaštila ještě půl řízečku, který zbyl a bylo to i studené velice chutné!<3

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 3. 2019 23:23

Vlada@50: no, uvidíme:-) rozhodně zajímavá varianta ;-)

Vlada@50

5. 3. 2019 21:43

Recept jsem použil,díky za něj.Jen jsem to udělal podle svého:krkovici naklepal,obalil v mouce,ponořil do vajíček smíchaných vodou a olejem,marinoval do druhého dne.Pak jsem krkovici vyndal z vajíček,položil na strouhanku smíchanou s práškem do pečiva,osolil z jedné strany,otočil krkovici na druhou stranu a osolil i z druhé :-):-Dstrany.Po 5 minutách jsem řízky dal smažit.Výsledek mě překvapil.chutnalo to skvěle,snad to bylo i tím pdp.Zkusí to tak někdo další?

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 3. 2019 13:42

casino: Já to pochopila, i když mám IQ tykve, jen někdy je s tím, co píšeš fakt potíž. To víš, ne všichni máme tvé vzdělání..

casino casino

4. 3. 2019 09:55

Dámy, koukám že máte potíž s výkladem psaného textu ;-)
No, spešl pro vás tedy text doplňuji, snad srozumitelnými, obrázky:
Strouhanka s PDP je křehčí, křupavější :yes::yes::yes:
Naložené maso je měkčí a šťavnatější :yes::yes::yes:
:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 3. 2019 08:31

casino: Takhle experimentovat s vlastní rodinou! :-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažený řízek smažený řízek trochu jinak smažené vepřové řízky trochu jinak obal na řízky z měkkých rohlíku smažený řízek z krkovice mekky řízek vyborny prasek do pečiva řízek trochu jinak smažené řízky trochu jinak smazeny rizek,recept,horka voda kuřecí řízky jinak řizky smažen kuchařka: janadorazinova smažený řízek jinak jak na měkké řízky z krkovice recept smažený řízek ve vajíčku a strouhance řízky smažené ve friťáku jiný řízek recept řízk z krkovičky trochu jinak rizek obaleny v prášku do pečiva utopene rizky jana dorazinova

Suroviny: krkovice vepřová, olej, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, prášek do pečiva, sádlo

TopRecepty.cz

Trochu jiný smažený řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jr85