Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka jedině s frankfurtským párkem. Ale může být i jiný, kvalitní, který udělá v polévce skvělou vůni i chuť. Dochutíme majoránkou, bazalkou a pažitkou. Výborná a snadná kořeněná polévka je na světě.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

27. 2. 2019 19:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 139 kJ / 1 228 kcal
Bílkoviny46,80 g
Tuky61,91 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 1,39 g
Sůl3,20 g
Sacharidy112,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 10. 2023 07:54

Kookina: Je to podobné a někdo to nerozlišuje. Ale gulášovka se dělá z hovězího masa a chutě polévek jsou rozdílné.

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 10. 2023 22:47

Kookina: tak pro mě né,ale akorát ty vídeňské párky mi trošku překvapily já bych dala ty debrecínské;-):-K

Kookina Kookina

12. 10. 2023 22:20

Krásný, ale pro mě to je prostě taková gulášovka :-*

cita-m

28. 5. 2021 09:45

Super recept, polévka byla výborná - moc chutnala dětem, jen se po ní zaprášilo. Budu vařit jen tuto. :yes:

jitutka

28. 2. 2021 20:52

Super receptík.:yes:

Mayhem

8. 12. 2019 22:01

Zkoušel jsem několik frankfurtských a tahle je jasně nejlepší a nejjednodušší. Chutná, levná, rychlá a člověk nemusí nakupovat - kromě párků mám vždy všechno doma a většinu surovin ze zahrádky. Za mě paráda a rozhodně dávám bod.:yes:

Edit:
Bazalka: bazalku nemám rád vůbec (třeba když to někde dávají na pizzu, vyžádám si to bez ní :-D ), takže vařím bez a je to i tak výborné. Věřím tomu, že kdo má bazalku rád, tady si pošmákne.
Vzhledem k tomu, že máme doma rádi pálivé, přidám tam vždycky i nějakou papričku. Nemá to chybu a k polévce to luxusně sedne.

gillan63 gillan63

28. 2. 2019 08:31

To je zajímavé, že se tu pořád píše o respektu na svůj názor. Já když jsem se kdysi zmínil o receptu ,že nemohu nikde sehnat ingredienci k danému receptu, tak se tu na mě sesypali jako saně. Div, že mě neukamenovaly jaký, že jsem to nýmand. To bylo respektu panečku...Je vidět ,že tu mají zastání jen vámi vybraní jedinci. V tomto případě se casino omlouvám ....myslel jsem ,že ta otázka byla ironie....ale za ostatním si stojím.:-((

zizala zizala (moderátorka)

28. 2. 2019 06:20

gillan63: Lenunka psala o respektu k diskutujícím. Každý má právo na názor a diskuze pod receptem, pokud se k němu vztahuje, k tomu slouží.:-8

gillan63 gillan63

28. 2. 2019 01:30

Respektu ? Právě, že já k lidem co sem dávají recepty respekt mám a velký . Přečtěte si pár casinových příspěvků co se vaření týče a z 99 % se mu něco nelíbí jen já já já vařím nejlépe.. Tu má problém s masem ,tu s kořením ,tu s bujonem atd. Proto jsem se ozval nic víc. :-// Ať si vaří každý podle svého gusta a nebudu někoho pořád umravňovat co si má dát do jídla. Pokud se mi recept nelíbí obejdu ho a jdu na jiný. :-//

casino casino

28. 2. 2019 00:02

Jurgen.k:
Bazalku mám tuze rád :yes:
Pamatuji doby, že když si ji jeden sám nevypěstoval, tak si k ní ani nečuchl ;-(
Je sice hodně hodin, ale to mi nebrání nandat si tvarohu (mozzarella se doma nenalézá), posolit, natrhat toho zeleného, bohatě polít EVOO a s tvrdým chlebem..., tak to je "maso":yes: I bez rajčat :-D

Simona Skolakova:
No, to máte jako s tou oprátkou na krku:
Lépe setrvat v blažené nevědomosti, nežli krutou poznati realitu :-8

Edit
bofinka: Lenunka:
Díky:-)

Lenunka Lenunka

27. 2. 2019 23:57

gillan63: pokud jsem si všimla, tak casino nepsal, že neví co je bazalka. Chtělo by to trochu respektu k ostatním diskutujícím, co myslíte? ;-)

bofinka: asi tak, já mám bazalku nějak propojenou s rajčaty, tohle je gulášové, také bych asi nepřidávala, nebo bych vyzkoušela na jedné porci :-K

bofinka

27. 2. 2019 23:24

Simona Skolakova: Proti osobnimu gustu, mate pravdu, zadny disputat.
Ale majoranku s bazalkou nejak nemohu dat do kupy . . . .
Kmin, petrzelku, chilli bych tam videla velmi dobre, bazalku ne.
Kdyz polevku (chutove) "zaradim", je tak nejak "do gulase" a pripadne v nem bych tez bazalku nemusela.

gillan63 gillan63

27. 2. 2019 22:33

No bazalka casino, nevíte co je to bazalka ? Najděte si jí na internetu. A jestli jen prudíte opět jako vždy, tak si jí tam nedávejte a dejte si tam třeba pampelišku. :-//:-//:-//

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 2. 2019 21:25

No já bych tak negativní nebyla,už jste to vyzkoušeli?????;-)hmmmmm,no někdy člověk si myslí a když vyzkouší,tak může změnit názor;-)co vy na to????;-)

Jurgen.k Jurgen.k

27. 2. 2019 20:20

casino: :-) ano bazalka a dává tomu příjemnou chut :yes::-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: frankfurtská polévka frankfurtská polévka recept dobré polévky práva frankfurtská polévka recept na frankfurtskou polevku dobra polevka polévky recepty recept frankfurtská polévka frankfurtska polévka z mletého masa frankfurtská polévka recepty polévka frankfurtská frankfurtská polévka bez vyvaru frankfurtská polévka recept z mletého masa frankfurtská polévka s z mletého masa polévky dobré recepty frankfurtska polévka recept na dobrou frankfurtskou polévku frankfurtská polévka top recepty frankfurtská polévka-recept recept na frankfurtskou polévka

Suroviny: sádlo, cibule, párky vídeňské, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, vývar hovězí, brambory, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, bazalka čerstvá, pažitka

TopRecepty.cz

Dobrá frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qBZ2