Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská polévka Žebračka

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 10. 2018 19:24

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Základní staročeský recept.

Nutriční hodnoty

Energie671 kJ / 160 kcal
Bílkoviny9,38 g
Tuky7,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy13,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

12. 10. 2018 10:35

RubyRom: Já se zkusím zastat toho chleba. Záleží na pekárně. Je jasné, že ve velkovýrobě se na kvalitu moc nehledí. Ale u nás je několik malých, dokonce rodinných pekáren a ty mají chléb vynikající.

K tomu mixování. Tím, že je chléb rozvařený, stačí ho jen rozkvedlat kvedlačkou. ;-)

RubyRom RubyRom

12. 10. 2018 10:03

casino: :-):-):-)

RubyRom RubyRom

12. 10. 2018 10:02

maris: Já vím, dříve neměly babičky tyčák, tak to pasírovaly, já jsem tu staročeskou polévku zpracovala moderním způsobem a proč ne, že? Ale recept jsem dodržela! No kdybychom šli do detailů, tak také chleba byl úplně jiný než dnes, určitě chutnější. Pamatuji si , když babička upekla chleba byl tááák dobrý, že jsme ho jedly jako děti suchý, jen osolený. Dnešní chléb není nic moc.

magdalenka magdalenka

12. 10. 2018 08:22

U nas sa chlebove polievky kedysi - rozvareny chlieb-pretlacali cez sito. Ja tiez pouzivam tycovy mixer.

casino casino

12. 10. 2018 08:14

maris:
Přesně:yes:
Přesně to mi táhlo hlavou, ale nechtěl jsem rejt, že aby paní zase nevzala do zaječích... ;-)
No, na druhou stranu je to trend... Kdo má "tyčák", tak už toho asi moc nenapasíruje, že :-K

maris maris

12. 10. 2018 07:39

Nic ve zlém, ale kdysi se polévky těžko mixovaly, tak proč staročeská´;-):-)

cekrops cekrops

12. 10. 2018 07:13

Ještě bych do toho přidal na kostičky nakrájený a opečený chleba. Ale jinak dobrý.

RubyRom RubyRom

11. 10. 2018 20:42

zizala: Děkuji:-K

zizala zizala (moderátorka)

11. 10. 2018 20:08

Moc krásné nádobí :-O:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staroceske polévky staročeská polevka žebračka recept polévka žebračka, chlebová staroceska polivka žebrácká polévka od babičky žebracka staroceske polévky recept staročeskáí pllévka polévky saročeské staroceskou polévka staroceske jmeno bohudana staročeské na nádobí staročeská polévka polévka žebraška recept na zebracku polévky staročeské staročeské recepty polévek

Suroviny: chléb, cibule, česnek, sádlo, sůl, pepř mletý, majoránka, petrželka, vývar masový, mléko, smetana, vejce, sýr

TopRecepty.cz

Staročeská polévka Žebračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4mY