Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dort

Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá vašim dortům skvělou chuť, díky které si ho jistě oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

9. 7. 2009 10:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 952 kJ / 3 335 kcal
Bílkoviny47,09 g
Tuky236,11 g
Vláknina2,64 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 345 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy254,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna

23. 7. 2010 21:57

Klárko, děkuju za receptík. Dnes jsem vyzkoušela, krém se povedl, byl moc chutný, jiný už snad ani dělat nebudu.;-)

michsamant michsamant

14. 1. 2010 15:57

Tiez som na kremy nemozna,ale skusim. Bodik

Lída

1. 1. 2010 11:29

Naďo,díky,právě jsi mi zachránila krém...dělám rychlovku- dezert ze zbylého zkaramelizovaného slazeného mléka a po přidání rumu se mi krém srazil,ale už je O.K....toto si už budu pamatovat navždy:-)www.toprecepty.cz

HONESTKA HONESTKA

18. 12. 2009 06:00

Takyto krem varievam a niekedy sme ho volali 'NADSTAVOVANY' alebo je toto nieco novodobe?
Ale nech nema nikto obavy ze je tam muka. Je to ovela chutnejsie ako pouzit len sam puding a takto sa nikdy nezhrcka! Ja niekedy robim tak pol/na pol (muka+puding)
Je vzdy lahky a kazdy sa divi, ze je chutny a pritom nie MASTNY!
BODIK DAVAM RADA.

Ludanek

18. 11. 2009 23:07

No teda. Vazne to vypada dobre, az se mi delaji chute na jazycku.
Dosla mi cekulada a rozhodl jsem se upict buchtu. A potreboval jsem na ni nejaky krem.
Tak, na vanilkovou buchtu tento krem pujde urcite dobre.
Zdravim a zatim packo! :-K

Naďa

4. 11. 2009 19:49

Super zkusím :yes:...a holky když se vám srazí krém tak mám fakt dobrou radu (asi už je stará,ale pro ty co neznají)...ztužený tuk rozpustit a ještě vřelé postupně zašlehávat do krému...a uvidíte ten zázrak.;-)

alena-ks

7. 9. 2009 15:02

Vypadá to výborně. Určitě zkusím. Myslíte, že by šel ten krém použít i s marcipánem?:-):-?:-?:-p:-p

Paprika Paprika

20. 8. 2009 22:47

Nesrazil se a fakt dobrý:-p. Není tak přeslazený, jako salkokrém, takže dobrá změna ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 8. 2009 22:18

Market, nesrazí se ta vajíčka? Já na ty krémy jsem taky idiot, vždycky se mi srazí, ale ta vajíčka v tom horkém mléku...:-?

Paprika Paprika

20. 8. 2009 22:12

Nikdy jsem nedělala žloutkový krém (já se těch syrových vajec opravdu bojím:-( ), ale tady to projde varem, takže OK. Krém je opravdu krásně hladký a má ze žloutků pěknou barvu, jen jsem neodhadla, že ho bude tolik:-//, i když ze 3/4l mléka mi to mohlo dojít:-8:-D. +;-)

magdalenka magdalenka

9. 7. 2009 12:41

Výbušná, určite. Veď je to klasika - maslo+kaša, len komplikovane opísané.

vybusna vybusna

9. 7. 2009 10:53

vyslaha sa to???

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém na dort krém do dortu máslový krém na dort dortovy krem krem do dortu recept maslový krem na dort recept recept na dortový krém krem na dort recept máslový krém do dortu krém na zdobení dortu recept na krem do dortu krémy na dort krém dort parisky krem recept kremy na dorty recept dortové kremy recept na krem na dort krémy na dorty recepty pařisky krem dortový krém recept

Suroviny: mléko, cukr, žloutek, mouka polohrubá, máslo, skořice mletá

TopRecepty.cz

Krém na dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lMx