Staročeská couračka
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou jíškou a výraznou kyselou chuť zjemníme smetanou. Nakonec přidáme ještě osmahnutá kolečka pikantní klobásy.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 945 kJ / 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,30 g |
Tuky | 38,17 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,20 g |
Sacharidy | 61,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2024 12:04
Mňam...tak moc dobrá polévka
25. 5. 2020 12:48
tu mám moc ráda ani tu klobásu nemusím
10. 11. 2019 12:22
super polévka, dost žravá
22. 2. 2019 20:36
No parada, prave uvarena. Vynikajici!!!! Moc dekuji!
12. 2. 2019 20:26
Výborná polévka
12. 2. 2019 09:55
Zdravím kuchařinky a kuchaře - jestli-pak víte proč se téhle dobré polívce říká " couračka " ? (proto-že se jedla z jedné mísy uprostřed stolu a strávníci jak nabírali lžící, tak zůstávala na stole " ucouraná stopa po zelí " - (to jen tak pro zajímavost . . . zdr. ad
17. 11. 2018 09:13
Vynikající žraso,jezdím celoročně na kole a v zimě to je zupr,když dovalíte z venku. Dan
13. 11. 2018 15:09
To zní lákavě a jednoduše
13. 11. 2018 10:53
Jitrenka: díky za vyzkoušení, já jí dělávám velký hrnec, druhý den je ještě lepší
13. 11. 2018 09:59
Vynikající!! Dnes jsem uvařila, vynechala jsem klobásku, ale jen slaninka bohatě stačila a musím říct, že už dlouho jsem si na polévce tak nepochutnala.. Vážně skvělá!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Staročeská couračka: Vydatná polévka se zelím a bramborami voní osmaženou slaninou a jemná je díky jedné přísadě
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Další recepty
Tématické fráze: couracka staročeské recepty recept na couračku couralka recepty ze staročeské kuchařky polévka couračka couracka recept couračka polévka recept couračka couracka-top dobrá couračka bila couracka co je couračka staročeské brambory se zelím recept na staročeská bramborak babiččina couračka jak na dobrou couračku polévka-couračka polévka couračka polévka couračka bila
Suroviny: zelí kysané, brambory, cukr, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, kmín celý, cibule, slanina uzená, sádlo, jíška máslová, smetana, klobása pikantní
Staročeská couračka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5D6
10 názorů