Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pajšl - nepajšl

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

9. 11. 2018 03:48

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 692 kJ / 1 360 kcal
Bílkoviny205,00 g
Tuky49,95 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 2,76 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,53 g
Sacharidy21,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pajšl jsou vlastně plíce. Plíčky na smetaně bylo relativně často vařené jídlo ve školních i závodních jídelnách. Kolega tomu říkal "hubka" a nejedl to. Dnes se plíce nedostanou koupit. Asi to zakázala EU. Mamka dělávala "pajšl" z vnitřností králíka (někdy navíc s těmi bočními blánami a hřbetem). Králíky sice v Kauflandu mají, ale jsou to takoví "chcípáčci" a za nekřesťanské peníze. Tak jsme si našli náhradní řešení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clupmi clupmi

12. 11. 2018 09:19

Eja57: Děkuji za komentář a těším se na fotku. :-K

cecilka

10. 11. 2018 14:51

<3<3<3.

Jana Dorazinová-Remková: Práve kuracia pečeň tam vytvára "pľúckovú" chuť. Verte mi, práve sme dojedli.


bofinka: V Maďarsku sme si dali držkový guláš a podávali ho cestovinou. ;-(;-(;-(. Možno by ste mali rovnaký pocit ako ja, keby vám dali pľúcka na smotane s ryžou:-D:-D:-D

bofinka

10. 11. 2018 11:32

Mozna zadelavane drubezi droby polevkove konzistence, ten knedlik mi tam nejak nepasuje :-O

Eja57 Eja57

10. 11. 2018 09:44

Jo:yes: Dovedu si z toho představit docela luxusní jídlo - játra bych osmahla zvlášť a přidala až do hotového, mrkev bych naopak vařila v základu a nakrájela jen na kolečka....rozhodně vyzkouším a pošlu foto....
Pajšl od mé babičky byla naprostá delikatesa.....:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 11. 2018 08:29

Tak, správně napsáno-pajšl, nepajšl, protože to fakt pajšl není. Nicméně super nápad na zpracování drobů. Já bych to možná ještě pak pomlela. Líbí se mi to ;-):yes: Jo a játra bych asi vynechala.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pajšl z králíka pajšl od babičky pajšl recept pajšl recept na pajšl králičí pajšl pajšl drůbežích drůbeží pajšl pajšl z drobů králík pajšl pajšl z králíka recept pajšl drubežih plíčky z králíka recept na pajšl z králíka recept na kraličí pajšl recepty pajsl z králíka recepty pajšl pajsl z jatry drubeží pajšl na smetaně kuřeci pajšl z drobů

Suroviny: skelet kuřecí, játra drůbeží, srdce drůbeží, žalůdky drůbeží, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, mrkev, jíška, kyška, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Pajšl - nepajšl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YPDK