Povidlové buchty pečené v remosce
Remosku v souvislosti se šetřením energie opět bereme na milost. Až časem poznáme, co všechno dokáže, stane se neocenitelnou součástí naší kuchyně. Vaří, dusí a nejenže peče maso, ale i buchty!
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.
Kdo nemá remosku, upeče v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2022 21:48
Děkuji vám všem za odpověď a za radu, zkusím to, ráda bych ji více využívala. Zatím jsem v ní jen zapékala. Díky.
24. 1. 2022 19:57
Mám dvě letité remosky střední velikosti s hliníkovou miskou
Minorku a Grand mi potomstvo zlé, blbé a zločinné kdysi "znárodnilo"
Při pečení buchty NIČÍM nepřikrývám
Peču na barvu a rozhodně nebývají ani bledé vespod, ani spálené shora
***
OT
Barva buchet po upečení se odvíjí i od množství cukru v těstě:
Kdysi jsem dodělával těsto a část byla méně oslazená
Po upečení byly buchty různobarevné jako májová koťátka...
Minorku a Grand mi potomstvo zlé, blbé a zločinné kdysi "znárodnilo"
Při pečení buchty NIČÍM nepřikrývám
Peču na barvu a rozhodně nebývají ani bledé vespod, ani spálené shora
***
OT
Barva buchet po upečení se odvíjí i od množství cukru v těstě:
Kdysi jsem dodělával těsto a část byla méně oslazená
Po upečení byly buchty různobarevné jako májová koťátka...
24. 1. 2022 09:27
satelit: Jak píše Magdalenka, buchty se zakrývají úplně, takže kolečko o průměru mísy. Dopsala jsem do postupu. Ale pokud máte ráda buchty zespodu dobře propečené, tak to raději pečte v troubě. V remosce jsou zespod světlejší, tak ať nejste zklamaná. Mám teflonovou mísu.
23. 1. 2022 20:38
satelit: ja prikrývam všetko alobalovým kolesom, čiže priemer ako má remoska.
23. 1. 2022 19:44
Dobrý den, škoda, že jste to kolečko neznázornila. Má zakrýt buchty úplně, nebo jen střed? Nepeču v Remosce (mám velkou Grang), protože nemám ráda buchty se světlým (neupečeným) spodkem. Škoda.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 13 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 14 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 21 minutami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynuté buchty v remosce buchty pečené v remosce pečeme v remosce recepty kynuté buchty z remosky pečené buchty povidlove buchty s remosky kynuté buchty v v remosce buchty z remosky pečene povidla pečení buchet v remosce pečení v remosce buchty do remosky domaci buchty z remosky povidlové buchty remoska buchty švestková povidla do buchet buchty v remosce remoska recepty kynuté buchty pečené v remosce pecene buchty remoska
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, žloutek, droždí čerstvé, kůra citronová, povidla švestková, máslo
Povidlové buchty pečené v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqv5
5 názorů