Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchaná vejce

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 7. 2009 09:57

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

A čekám na bodíkovou smršť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

17. 5. 2022 08:58

finneta: rozumiem. :-K

danila

17. 5. 2022 08:49

radekhk: to musela byť dobrota <3

radekhk radekhk

17. 5. 2022 08:28

Míchaná vajíčka....pocházím ze statku kde běhalo 60 a víc slepic které měly k diszpozici rozlehlý pozemek s trávou o kus dál hnojiště a hromadu popela,tudíž nesly vejce kterým se dnes moderně říká BIO a za jedno dáte i deset a víc korun....když si hospodář poručil na snídaní míchaný vejce,hospodyně obešla kurník a přinesla mísu vajec čerstvě snesených....vzala kastrol do něj vrazila pořádnou hroudu domácího másla,jednu na co nejdrobněji nakrájenou cibuli kterou nechala zpěnit do zlatohněda,vejce rozklepla do misky a ke každému přidala velkou lžíci smetany...kastrol stáhla z žáru a nalila do něj směs vajec se smetanou,vrátila to celý tak na polovinu plotny (za léta vaření už to měla vychytaný) a nechala dvě minuty stát kdy to jen sedovala,po tomhle čase vzala vařečku a svižnými pohyby kdy do díla jakoby lehce vháněla vzduch míchala do stavu polotekutého-stáhla z plotny,nandala na HORKÉ taliřky posypala pažitkou a podávala s domácím černým chlebem a hrnkem mléka...

finneta

17. 5. 2022 08:04

magdalenka: zdravím. Je to promazané opravdu hodně. Tenkrát šlo o to, že některé uživatelky sem daly recept, který tu byl x krát a pochvaly a bodíky jen lítaly a pak tu byly nové holky, které sem daly recept (byl třeba podobný nebo prostě trochu jiný) a hned se tu ozývalo, proč to sem dává, slovně i občas útočily a mně se to prostě nelíbilo. Toprecepty jsou moje první záchrana, když nevím co vařit nebo chci nějaký tip na večeři nebo nápad. Třeba recepty od cathleen jsou záruka kvality. Ale nejen od ní. Jsou tu holky neskutečně šikovné a nápadité. Jen mě prostě tohle patolízalství štvalo (a štve) :-)

Dunda

17. 5. 2022 07:50

Velmi kvalitní a chutné jídlo

magdalenka magdalenka

24. 8. 2010 11:26

Prečítala som si recept, aj všetky komentáre. Možno niečo z nich je zmazané, ale nemám dojem, že by sa tu na autorku receptu útočilo.

xyz

27. 5. 2010 10:53

zajímavý recept.

Gabina

17. 7. 2009 12:27

Bibi, vajíčka jsem zkoušela s obyčejnou hořčicí a chutnalo moc. Taky jsem k tomu měla z počátku nedůvěru :-D

vybusna vybusna

9. 7. 2009 10:47

no...pokial mam vajicka kupenske...tak manzel si vzdy na prazenicu kydne kecup, ak mam domace, tak si vystaci s chutou vajicok.

Bibinka Bibinka

9. 7. 2009 10:43

My nejraději míchaná vajíčka na škvarkách-to je balada:-p,trošku je osmažit, udělá se tuk,přidám cibulku nadrobno a pak rozšlěhaná vajíčka se solí a pepřem a míchat,míchat až jsou nejlepší, jak máme rádi-my raději řidší,takové napůl. A k vařeným vajíčkům je strašně dobrá kremžská hořčice-už jste to někdo zkoušel:-?tak vyzkoušejte:-!

vybusna vybusna

9. 7. 2009 10:13

vaclav...a ved to je fajna finesa.....hlavne pre tych co maju cholesterol niekde na strope...urcite vyskusam...skvele...

finneta

9. 7. 2009 09:49

václave, prosím, kolik asi tak mléka a krupičky? a vážně se to nepozná?

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 7. 2009 09:02

Když jsem byl na vojně před 42 roky (bože to je let), tak jsem byl v týlové četě, kde byli kuchaři, doktor, lapiduši,opraváři,písaři atd. Zkrátka taková jednotka, co zajituje chod vojska od proviantu až po pohoné hmoty a spojení. Často jsem míval dozor v kuchyni (protože jsem měl již tenkrát k jídlu kladný vztah) a tam se taky často dělala míchaná vajíčka, ale asi pro 800 strávníků (pro každěho 2 ks). A aby toho bylo více, tak se přidávalo v průběhu smažení mléko ve kterém byla rozkvedlaná kropička. Dost to nabylo a nezkušenej nepoznal, že jsou nastavená. Já jsem to taky tak prezentoval, když jsem dělal na čundru smažená vajíčka pro celou partu z osady. Václav

suzanna

9. 7. 2009 08:49

Paaani, koukam, kolik variant michanych vajicek existuje:-O Ted u nas budou asi kazdy vikend, abych to postupne vsechno vyzkousela;-):-))

vybusna vybusna

9. 7. 2009 08:45

michana vejce...u nas prazenica...ja ju mam tiez radsej tekutejsiu...takze ja to skutocne robim tak allis...odkladam s plamena, kladiem na plament...a stale miesam...raz som skusila do prazenice pridat papriku ...myslim, zivu..a vobec nam tak nechutila. pridvam do prazky trosicku muskatoveho oriesku a raz som ju omylom pokorenila mletym koreni ...a manzel odvtedy uz nechce inak...
finneta pokial by si recept sfotila, krasne naaranzovala....si pis, ze body by si mala

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: michana vejce míchaná vajíčka nejlepsi michana vajicka míchaná vejce recept nejlepší smažená vajíčka jak udelat michana vejce nejlepší míchaná vejce smažená vajíčka míchaná vajíčka recept michané vejce jak udelat michana vajicka recept na míchaná vejce nejlepší míchané vajíčka jak se dělají míchaná vajíčka michane vajicka míchaná vajíčka se smetanou mychana vejce jak spravne udelat michana vajicka recept na míchaná vajíčka míchaný vajíčka

Suroviny: vejce, cibulka, sůl, uzenina, tuk

TopRecepty.cz

Míchaná vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgGX