Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Café Frappé

Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech příjemně osvěží a díky obsaženému kofeinu dodá energii.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

7. 7. 2009 09:22

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie158 kJ / 38 kcal
Bílkoviny0,08 g
Tuky0,15 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 8. 2009 15:53

Merylas, krásně se ti povedl ten záběr na mix!:yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 8. 2009 14:47

Mio, mrkla jsem tady a zrovna jsem pak chtěla dělat frappé, takže jsem to odměřila a znovu vyfotila. Na fotce je děláno z 1 plnější lžičky kávy a asi 1,5 cl studené vody, zhruba 1/2 až 3/4 malé štamprle na likér. A je použitý malý frapovač co máme obě, kávu pár vteřinek rozšleháš a pak vytahuješ ode dna směrem nahoru. Cukr tady není, doslazovala jsem pak umělým sladidlem, ale můžeš přidat, pěna je opravdu hustá a byla velmi rychle vyšlehaná. Fakt nevím, kde můžeš dělat chybu. V receptu je to napsáno, že se dává málo vody - 1 cm a to by odpovídalo. Tak opravdu už nevím, děláš to stejně jak je popsáno?

Mia

22. 8. 2009 12:04

Merylas, no ja mam presne ten isty frapovac ako mas ty na fotke a stale mi to nejde ... mozem ho tam drzat aj desat minut :( neviem ako to je mozne ...

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 8. 2009 18:51

Mio, pěnu uděláš buď frapovačem, já mám takový menší na baterie z Ikei - je trochu vidět na titulní fotce, nebo ponorným mixérem a taky to jde v šejkru - mám plastový, nebo nějaké podobné uzavřené nádobě. Vody dávám jen trošku, studené, když je vody více, tak pěnu už nemám tak hustou. Tak vyzkoušej;-)

Mia

21. 8. 2009 15:54

Prosim vas poradte mi ako urobim tu penu ... pouzivam na to rucny slahac a nejak mi to stale nejde ....

Libor

16. 7. 2009 22:37

MM, vypadá lákavě, a chutná dobře, :-), za to Ti udělím plusový bod, Tohle ale není Espreso Frappe, ne jako že by to bylo pomalý ale Espreso Frappe je u mě jednoduché, tohle jméno jsem si vytvořil sám. Díky za pochopení a doporučuji!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frapé návod recept frappé recept na frapé kávu kafe frape recept na frappe frappé recept příprava frappé jak udělat frapé nescafé frappé jak udelat frappe frape recept nescafé frappé-recepty frappé jak se dělá frapé kafe frappe ledové frappé recept jak se dela frappe ledove kafe frape kafe ledové kafe recept

Suroviny: káva instantní, cukr krupice, voda, mléko, led

TopRecepty.cz

Café Frappé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO3Y