Qasháky ala Babilon- kvašáky
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omlouvám se za slovník a název, ale chtěl jsem předat recept přesně dle autora.
V závorce je, co jsem přidal já.
Vydrží do další sezony, ale po otevření pro rychlé zpracování.
Dal jsem do menších sklenic a použil malé nakladačky, zůstaly křupavé i po roce skladování.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2018 15:44
Aha
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama
17. 7. 2018 14:48
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.
17. 7. 2018 13:51
a napladačky je překlep, který už nelze opravit...
17. 7. 2018 13:51
U nás qašáky neděláme, ale znám je ještě z dob kdy jsme rajzovali po poutích V určitou roční dobu to byl, zvláště na jižní Moravě, šlágr asi takový, jako je na festách v jižní Itálii vařená volská tlama
Vlastně i u nás jednou málem kvašáky byly
To když paní casinová před zavařováním napladaček je v máchací vaně nechala vypěnit a zapomněla na ně
No, asi vypěnily a patrně i vykvasily...
Nevím už, jak tu hmotu likvidovala Já bych vytáhl zátku a z vany je vypustil
17. 7. 2018 13:19
Dcera je často nosí do práce a teď mám velkou "zakázku" od šéfa její farmaceutické firmy na kbelík kvašáků na velkou grilovací párty. Takže i Pražákům chutnají.
17. 7. 2018 12:29
17. 7. 2018 09:07
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že pokud se "to" tedy začne chovat podle názvu, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 51 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 55 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 1 hodinou
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 1 hodinou
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 4 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 4 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pomer vody a soli na kvašáky skladování kvašáků uchování kvašáků kvašáky z jižní moravy kvašáky recept kvašáky okurková pout bzenec postupně přidávat okurky na kvašáky prave kvašáky domaci kvasaky uchovani kvašáky za studena pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny: okurka čerstvá, česnek, křen, sůl, voda,
Qasháky ala Babilon- kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
7 názorů