Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 360 kJ / 1 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 287,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vtip je v tom, že při pečení se kuře nekoupe v tuku, vypeče se tedy do křupava a všechna ta dobrota kape do brambor.
Připadlo mi důležité ukázat fotku jak vypadá kuře "na motýla"(USA) či na "žábu (Francie). Chuť křupavé kůrky a brambor se šťávou se na fotce jaksi nepozná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2018 13:13
Ale dost o tom, tady se přece vaří a mou trojkombinaci milujeme. A taky zázrak techniky, Remosku! A taky to, že lednice má mrazák dole a to kam lezu pořád nahoře. A.....
20. 3. 2018 12:30
20. 3. 2018 11:53
OT
Netvrdím, že jsme tady objevili Ameriku ale zdá se, že aspoň v něčem jsme ji předehnali Klasická trouba + horkovzduch (HV) + gril v jedné bedně je v ČR obvyklá trojkombinace
***
HV používám běžně k rychlému vyhřátí trouby...
Pak, až na výjimky, je šumák zda HV ano či ne. Dokonce mám ověřeno, že při pečení s HV není teplota o 20°C vyšší jak se zhusta rádo píše Jj, doba pečení může být kratší.
Říká se, že HV je vhodný pro pečení několika plechů současně... Mně se to neosvědčilo! Na plechách byla "hluchá" místa a než plechy rotovat a ještě otáčet, tak raději peču po jednom
Faktorů ovlivňujících pečení je celá řada: tvar plechu, hloubka plechu, otvory po stranách plechu a samozřejmě tloušťka "buchty".
Pokud "peču káču na pekáču" který se zadeklovaný vejde výškově pouze na spodní patro, pak je lepší pustit HV (sníží se riziko připálení od spodního či horního tělesa). Při pečení na plechu s alobalem platí dvojnásob!
Nejlépe se trouba otestuje při pečení cvibochu (vysušení tady neřeším) - lehce se dá vychytat výškové umístění plechu v troubě a zda s HV či bez HV
No, co mi ale hlava nebere je, že i na HV je piškot přicmoudlý někdy u dvířek a jindy u fučáku
20. 3. 2018 10:50
20. 3. 2018 10:44
20. 3. 2018 10:03
Peču bez horkovzduchu všechno, i když moje trouba tuhle možnost má. Možná je to jen tím, že s ním neumím pořádně zacházet, ale mně se neosvědčil. Horkovzduch vlastně pouštím jen na zčervenání hranolek, protože je peču v troubě a třeba na kachnu nebo husu ke konci pečení. Na kuře jsem ho mohla chvíli pustit, nevzpomněla jsem si
20. 3. 2018 09:12
20. 3. 2018 08:45
Nálev má jediný účel, prosolit kůži a cukr zkaramelizovat, pomůže hnědnutí a křupavění.
Fotka krásná, doufám že chutnalo.
V receptu je brambory nastrouhejte na plátky, a je to doslova, než jsem si pořídil mandolínu dělal jsem to na okurkovém struhadle na kolečka.
Ale jak vždycky říkám všem, je to tvá kuchyně a ty to budeš jíst. Tak co bych ti kecal do brambor
18. 3. 2018 13:23
11. 3. 2018 12:36
11. 3. 2018 12:02
11. 3. 2018 11:34
Tady mám ještě otázku - nemá ten cukr na kůži tendenci se při té vyšší teplotě připalovat?
11. 3. 2018 10:46
K marinování je něco navíc i zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Marinov%C3%A1n%C3%AD.
Ostatně to bys mohlo zavrhnout i utopence, různé čalamády a vlastně i znojemské okurky
11. 3. 2018 08:11
10. 3. 2018 22:40
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 15 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 51 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: jak nejlepe upeci kuře jak upéci kuře recepty pro teplovzdušnou troubu kure kdyz se pece prsama nahoru pece se kure prsama dolu nebo nahoru kuře s bramborami do trouby recept krupava kuže kurete jak upéci dobré kuře jak upéci kuře v remosce pečené kuře s kuzickou brambory a kure do trouby kuře s krupavou recept kuře na na bramborách gold yukon brambory teplovzdušná trouba-recepty jak upéci křupavou kůrku na ke kuřeti ja upéci kuře obvyklá porce brambor jak nejiepe upeci kure jak na krupavou kurku kuřete
Suroviny: cukr, kuře, brambory, olej, olej olivový, brambory, pepř
Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn8r
21 názorů