Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou
Kůzlečí a jehněčí maso patří od nepaměti na sváteční tabuli. Jarní pokrm vhodný pro tradiční velikonoční tabuli je kořínek neboli pajšl. S vychucenou výbornou omáčkou se vám zalíbí také. Nezapomeňte k němu připravit nadýchaný houskový knedlík jídlo bude dokonalé.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,90 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 6,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2021 13:38
Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam A zeleniny protentokrát taky přidám, díky
3. 2. 2021 13:38
Jehněčí bude až kolem velikonoc, jdu udělat pajšlíček ze srnčího kořínku, zkusím nápad hospodyně tam ty játra naškrábat, to by mohlo být ňam A zeleniny protentokrát taky přidám, díky
4. 10. 2018 16:23
Pajšl, plíce nebo hubku, to vše miluji, nejraději z králíka. Pamatuji si, že šumperská babička na velikonoce zapékala kůzle ve vejcích. Bylo to výborné.
http://miric.cz
http://miric.cz
9. 3. 2018 16:25
casino: Přesně tak, mělo by se psát spisovně Český jazyk je tím tak krásný...
9. 3. 2018 16:09
be.amenity:
Děkuji, v rcp opraveno; mělo by se psát spisovně, že
No, podlehl jsem názvosloví dodavatele zmíněného sudokopytníka...
Kůzle je u nich v 1.p.j.č. kozle a v další dědině témuž říkají kozľa
Děkuji, v rcp opraveno; mělo by se psát spisovně, že
No, podlehl jsem názvosloví dodavatele zmíněného sudokopytníka...
Kůzle je u nich v 1.p.j.č. kozle a v další dědině témuž říkají kozľa
7. 3. 2018 23:13
Když tak “kůzlečí” ne “kozlečí” ...často tady docela dost prudíte kvůli správné češtině...
7. 3. 2018 21:30
dělám trošku jinak, ale dobrota je to veliká. Orestuji ještě mozeček a trošku naškrabaných jater a v omáčce jen provařím. Zeleninu sezobou slepice. Ale Vaše verze je hezčí pro oko, zkusím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 39 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 58 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Retro okénko: Uvařte si plíčky na smetaně podle slavného kuchaře Viléma Vrabce
Pajšl aneb Plíčky na smetaně: Směs vnitřností v lahodné a lehce nakyslé smetanové omáčce překvapí jemnou chutí
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí pajšl kuzlečí pajšl jehněčí kořínek kůzlečí kořínek maso kořínek pajšl z kůzlete pajsl pajšl videorecept pajšl recept jehněčí kořínek na smetaně kuzleci korinek recept jehněčí kořínek recepty jehněčí kořínky recept -plice z králika a hlava jehněčí pajšl na smetaně kořínek z kozla kůzlečí plíce recept nakořínek, pajšl kořínek z králíka pajšl z kůzlete na smetaně recept
Suroviny: mrkev, petržel, celer, cibule, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, pepř mletý, sůl, sádlo, mouka hladká, smetana kysaná, ocet
Velikonoční pajšl neboli kořínek s kyselou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qp0M
7 názorů