Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest (nejen) s vejcem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

19. 5. 2018 11:28

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 227 kJ / 1 966 kcal
Bílkoviny41,05 g
Tuky192,10 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 3,56 g
Sůl8,83 g
Sacharidy13,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

16. 5. 2021 11:21

Chřest je právě ta zelenina, kde záleží opravdu na úpravě, a to i v detailech. Dá se připravit tak, že je to lahůdka, s žádnou jinou zaleninou nesrovnatelná, dá se udělat i tak, že jídlo je fádní a bez chuti. A to i přesto, že jste si na jeho přípravě dali záležet.
Moje teta dělala chřest s máslem, opraženou strouhankou a novými brambory a bylo to "nebe v hubě". Zkusili jsme to udělat stejně a stejně to nebylo ono.

recepty73 recepty73

4. 6. 2020 04:27

R.Rose: ...děkuji za komentář, jsem rád, že Vám byl recept inspirací:-K:-K:-K

R.Rose R.Rose

22. 5. 2020 16:02

v rámci chřestové sezóny jsem hledala nějakou jednoduchou úpravu, kde by chřest vynikl... tohle byla skvělá volba, s novým bramborem, anglickou slaninkou (já teda strkám na pečicí papír do trouby), i s tím vajíčkem - otestovala jsem váš tip s fólií a super - konečně vejce jak má být, tekutý žloutek a ztuhlý bílek :yes: (btw dokonalé pro mou potřebu, kdy jich vařím 10 najednou :-D)

Eja57 Eja57

20. 5. 2018 14:14

casino: ale zaznělo, ráčí se opakovat
:-p

casino casino

20. 5. 2018 13:18

Ještě ad. zatracené vajco:-)
No, způsobů je hafo:-) ale zatím to tu nezaznělo: mám odzkoušeno, že grunt je použití co nečerstvějších vajec :yes:
https://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-v...

Eja57 Eja57

20. 5. 2018 12:17

Jana Dorazinová-Remková: dovolím si nesouhlasit :-( spíš si myslím, že se naprosto zbytečně chřest připravuje moc složitě a nenechá se vyniknout....třeba obalení chřestu v trojobalu a usmažení já osobně považuji za omyl ( nechci napsat kulinářské zvěrstvo...). Buď na pařáčku nebo do vody špetku soli, špetku cukru, trochu citronové šťávy a kousíček másla, podávat s holandskou omáčkou nebo jen máslo a strouhnout pecorino/parmezán, nebo utřít vařené žloutky s maličko kaprlat, povolit trochou smetany, přelít chřest, posypat nasekanými bílky a maličko pažitky....To z kedlubny natož květáku opravdu nejde:-K

recepty73 recepty73

20. 5. 2018 11:00

Eja57: ...ano, přesně tak, do olejem potřené fólie, osolené, zavázané házíme do vroucí vody po více kusech ...časově nenáročné, nikdy se nerozloží a protože jsem si dělal do foroty i na večerní topinky s křenem, tak jsem to sfoukl všechno najednou;-):-D ...pokud jich nedělám jako pro regiment, dělám stejným způsobem jako hosta

Eja57 Eja57

20. 5. 2018 08:34

tejaja: ano, postupně jsem přidávala různé "vychytávky", trochu octa do vody, vír určitě, já ještě malou naběračku, kterou ponořím do vařící vody, klepnu do ní vajco, vyklopím do toho "víru", zatočím, vyndám naběračku, no a ta poslední vychytávka je VYPNOUT....dle velikosti vajíčka nechat tak 5 minut, vylovit a hotovo....:-K nechci přidávat k receptu fotku s vajcem od jiného receptu, tak ho sem vložím, bo je moc dobrý....

zizala zizala (moderátorka)

20. 5. 2018 08:34

Mně se nejlépe osvědčil tento postup, povedou se vždycky:
https://www.toprecepty.cz/recept/40617-zastrene-ve...

tejaja tejaja

20. 5. 2018 08:15

Eja57: Práve minule som čítala jednu vychytávku. Vriacu vodu s octom, ako píšeš, vareškou poriadne rozmiešať, čím sa vo vode urobí vír. A vajíčko rýchlo vyklepnúť do toho víru. Tak sa bielok omotá sám. Ale zatiaľ som to neskúšala. ;-)

Eja57 Eja57

20. 5. 2018 07:39

recepty73: zkoumám to ztracené vajco .... je dělané způsobem "vejce do mikroténu nebo něčeho podobného, zatočit jako pytlíček, uvařit" ?... nebo se mýlím? je takové hezké kulaťoučké a nahoře vidím ty rýhy od toho pytlíčku....
Já považuji za geniální způsob "vyklopit vejce do vařící vody s kapkou octa, rychle omotat bílek a vypnout, nechat 4-5 minut" ( Yotam Ottolenghi).

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2018 17:57

recepty73: Přesně tak!!! A přeci to nevyhodím, že :-Q.. Vaření je krásná věc, ale někdy i řehole ;-)

recepty73 recepty73

19. 5. 2018 17:55

Jana Dorazinová-Remková: ...nápodobně:-D, proto to vejce a slaninka:-D ...ale víš jak je zdravej?! ...a taky, co máš pořád vařit? ...pestrost na talíři mám rád, přece nebudu dokola dělat jen řízky, omáčky, knedlo-zelo...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2018 17:46

Moc hezký obrázek;-), ale popravdě, já mívám chřest docela často, nosí mi ho kamarádka ze zahrady a že by to bylo něco tak extra, no, řekla bych lepší kedluben a možná ani to ne. Mám raději ten zelený, že se nemusí loupat. Vždycky se snažím ho upotřebit, protože když vidím v obchodě ty ceny, točí se mi hlava :-Q. Ale jak říkám, snad bych si raději upravila květák, nebo kedluben.:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chřest recepty chřest recept chřest s vejci chřest svejcem chřest s vejcem chrests vejci recepty recepty chrest zelený chřest recept ztracené vejce chřes s s vejci vejce s chřestem recepty recepty s chrestem zeleny chrest s maslem a vejcem recepty z chřestu zelený chřest recepty recept na chřest

Suroviny: chřest zelený, vejce, slanina anglická, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, bylinky

TopRecepty.cz

Chřest (nejen) s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5pZA