Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nevařená marmeláda z černého rybízu

Nevařená marmeláda je tradiční způsob přípravy. Slaďoučká, v puse se stane bonbónem, vylepší palačinky a bude i lékem při nachlazení. Zachovává si totiž díky studené přípravě vitamin C i další zdraví prospěšné enzymatické látky.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min Bez doby odložení a lisování šťávy

10 min (10 min příprava, Bez doby odložení a lisování šťávy)

4. 7. 2009 23:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 429 kJ / 5 600 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 400,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Marmeláda je výborná na chléb nebo pečivo s máslem, ale i na palačinky a na vdolky. Pochutná si na ni i ten kdo normálně černý rybíz nemusí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mikesanda1

9. 7. 2021 20:18

Marmeláda je výborná, léta jsem dělala jako bobzbrd i se semínky. Zůstává tam víc pektinu a marmeláda je hustší, ale teď všechno ovoce odšťavuji a výlisky suším a přidávám do čaje. Je to vynikající céčko.

bobzbrd

26. 7. 2015 16:34

Děláme už léta. Ale bobule jenom rozmačkáme, nebo rozmixujeme.
Jinak postup stejný. Možná méně cukru, podle sladkosti bobulí.
A trocha vodky, rumu... neuškodí!
Zapomněl jsem: NEDÁVAT pod víčka, ale povazovat pergamenem - pečící papír...

milada

24. 7. 2015 13:38

Dobrý den, je možné aplikovat i na rybíz ČERVENÝ? Černý rybíz na zahradě nemám, zato červeného moře a tento recept, potažmo vůbec možnost zpracování suroviny bez varu, jsem vůbec neznala. Mnoho zdaru všem.:yes:

Božena

17. 7. 2015 20:26

Jana Remkova:
Dělám to XX let- borůvky, maliny.Černý rybíz a ostružiny - vynikající. V zimě žádná chřipka a pokud ano, jen lehčí průběh. Ostružiny a černý rybíz přidávám do čaje. L"epší medicína není.

Jiřina Milecová

15. 7. 2015 19:21

Taky dělám už druhý rok,výborná ale taky se mi stalo že z jedné várky mi začaly 2 sklenky kvasit,tak
pro jistotu dávám do mrazáku;-)

Jaruna18 Jaruna18

11. 7. 2014 22:00

PaCaOl,moc se Ti povedla.Já letos nemám černý rybíz,tak jen tiše závidím,a dík za fotky.:-K

karel

11. 7. 2014 17:52

www.toprecepty.czNěkdy je až s podivem kolik složitosti se popisuje v tzv. různých 'zaručených' receptech.My jsme vždy používali zpracování bez vařeného znehodnocování vitamínů a vyhazování slupek - dalšího významného zdroje vitamínů. Totéž třeba i višní a dalšího ovoce. Rusové ovoce zpracovávali velice jednoduchým způsobem a říkali tomu varénije a k čaji nebo k sušenkám atp. bylo výborné. Když tady slyším či čtu - vařit, sledovat úbytek vody, pak další minuty apod. Všude velký binec od zbytků ovoce, celý byt načichlý výpary a zcela vyřízený zpracovatel a pomocný tým ! Proč se vše dělá tak složitě? Teď už, bohužel, toto vše mohu jen konstatovat, protože naše maminka, mistryně toho jak ze složitostí dělat výtečné věci jednoduchým způsobem bez následných nervozit, které různé složité procedury doprovázejí. I její maminka dokázala dělat zázraky a na to aby někde lítala celý den kolem plotny neměla čas, protože bylo spoustu jiné, důležitější práce, která se musela stihnout při třech dětech... a když tyhle kouzelnice kuchyně podávaly na stůl jídlo - byl to pro všechny svátek ! A když někdo začal s nějakou nervozitou, dostal další nějaké dobroty a při jídle a s plným břichem je vcelku nemožno se rozčilovat. Takže to byly i z psychologického hlediska i znalkyně lidské duše. Proč tohle veškeré umění už vymizelo a nastalo období nového smyslu života - království peněz a konzumu a vytratila se lidskost a vstřícnost.

PaCaOl PaCaOl

1. 7. 2014 18:13

Nikdy jsem tady na tuhle marmeládu "nenarazila", letos opět dělala (dělám spoustu let a recept mám od své maminky) a chtěla přidat návod a po té naskočila, takže připomínám a přidávám z dovolením foto. Já dávám jen rybízovou šťávu a cukr, stejné množství odměřené nádobou, krásně zhoustne a nikdy se nekazí,(používám vše vypařené převařenou vodou a suché.

jarka

30. 6. 2014 01:34

tez delam marmeladu za studena a je vyborna,na 1kg štavy davam 1,25cukru

Zuzanka

26. 10. 2013 08:52

Děkuji za recept. Na zkoušku jsem dala jednu skleničku do špajzu a ne do lednice. Jen jsem chtěla vyzkoušet zda vydrží. Určitě by vydržel kdyby nebyl sněden. Je výborný. toprecepty.cz

Jaruna18 Jaruna18

23. 7. 2012 05:01

Jano,tak to nechápu,mně se to nikdy nestalo a dělám ji tahle 20 let.Takže nevím co v tom bude.To mně mrzí.:-K

Jana

20. 7. 2012 17:27

Marmeláda výborná, ale do 3 týdnů mi vykvasila a zplesnivěla.:-S Skleničky byly čisté, víčka taky, bobule vyprané...

Jaruna18 Jaruna18

10. 7. 2012 13:04

Hanis,to jsem nikdy z jiného ovoce nezkoušela.Ale ostružiny by možná šly.Nevím.:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 7. 2012 13:03

:yes::yes:

Hanis

10. 7. 2012 12:59

Recept se mě moc líbí - myslíte, že by se takto dalo zpracovat i jiné ovoce, třeba ostružiny? Díky za odpověď.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: džem z černého rybízu černý rybíz recepty černý rybízový recepty džem z černého rybízu za studena černý rybízový džem za studena zpracování černého rybízu marmeláda z černého bezu černý rybíz za studena černý rybíz džem černý rybíz zpracování černý rybízový džem jak zpracovat černý rybíz černý rybízový dzem recept černý bez recepty džem z černého rybízu recept zpracování rybízu šťáva z černého rybízu cerny rybiz černý rybíz recept cerny rybiz dzem za studena

Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr krupice

TopRecepty.cz

Nevařená marmeláda z černého rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZpW