Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je dobré použít tlakový hrnec, ale recept zvládnete připravit i v normálním hrnci.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2023 08:43
7. 7. 2018 16:55
Koubkova: mám radost!!!
7. 7. 2018 13:13
Dnes uvařeno , výborné
10. 6. 2018 18:23
kamila29: To mne moc těší
10. 6. 2018 12:43
Zdravím , dnes vyzkoušeno s velkým úspěchem .
2. 5. 2018 09:17
mňam, to bych si dala
16. 4. 2018 16:18
Tom Beyk: Jéé, díky za super fotky!!!
16. 4. 2018 15:08
Jana Dorazinová-Remková: ...není zač, určitě bude za nedlouho repete
16. 4. 2018 14:55
Tom Beyk: Díky, že recept stál za vyzkoušení
16. 4. 2018 14:54
...tak jsem to dnes spáchal. Změnil jsem si trochu technologii: maso jsem dal osolené a opepřené jen tak bez ničeho do pekáče s poklicí, "napomalo" do trouby (na 150°C - 3 hod.). Protože masa bylo 1,4kg tak jsem navýšil žampióny na 1/4kg, orestnul zvlášť na másle a část rozmixnul. Maso bylo pěkně šťavnaté. Pak už jsem postupoval dle receptu. Nakonec ten sušený kopr, máčený celé dopoledne
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři a pozítří to už bude božské menu (dovolil jsem si přidat fotky)
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři a pozítří to už bude božské menu (dovolil jsem si přidat fotky)
15. 4. 2018 18:48
Vypada to fantasticky, brzo to zkusim, ale asi z hovezim, veprove mam radeji opravdu pecene a pekne prorostle, cert vem cholesterol.
14. 4. 2018 20:58
Vikina: To mám velkou radost!!!
14. 4. 2018 13:33
Dneska uvařené a všem moc chutnalo
14. 4. 2018 12:00
Tom Beyk: Klidně dej trochu sušeného, nic se neděje a taky čerstvý nevadí, pokud ho seženeš. Jde ho tam jen trošku
14. 4. 2018 11:04
...no to je pěkná porcička. Chtěl bych vyzkoušet ale musím vyřešit ten kopr. Mám doma jen trochu sušeného.
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
eskymak uvařila před 20 minutami
Mini Pavlova
Mirka H uvařila před 36 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 48 minutami
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 57 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak a podle čeho vybírat maso v obchodě? Několik rad, na co se při nákupu zaměřit
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Jak dlouhou tepelnou úpravu potřebují žampiony? Výborně chutnají dušené, smažené nebo vařené
Další recepty
Tématické fráze: vepřová pečeně nejlepší recepty veprova pecene vcelku vepřová pečeně recepty vepřová pečeně veprová pečeně recept recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně vcelku recept vepřová pečeně plátky nejlepší recepty veprove po valassku vepřová pečeně na smetaně vepřová pečeně top recepty vepřové plátky po valašsku vepřová pečeně vcelku recepty vepřové maso po valašsku recept z vepřové pečeně vepřová pečeně v celku vepřová pečeně v tlakovém hrnci vepřová pečeně plátky recept recept vepřová pečeně nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny: kotleta, máslo, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr, ocet, cukr, sůl, pepř mletý
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
20 názorů