Špenátová (nejen) velikonoční nádivka / žemlovka
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na Velikonoce, nebo ji použít jako náplň například do kuřete nebo kachny.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
do formy na chlebíček 13x22 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 9 747 kJ / 2 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,76 g |
Tuky | 159,96 g |
Vláknina | 10,61 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,09 g |
Sacharidy | 92,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nádivku můžeme použít i jako náplň do kuřete, kachny, vepřové špičky z bůčku. Tu děláme většinou ze 2-3 rohlíků.
Pokud chceme nádivku vyloženě velikonoční, můžeme do ní před pečením vložit natvrdo uvařená vejce (nebo na půl překrojená) a to tak, že dáme vrstvu nádivky, na ni posadíme vejce a zbylou nádivkou je zakryjeme.
Pokud budeme dělat krutony z většího množství rohlíků, můžeme je opéct na másle v troubě za častého promíchání.
Jestliže chceme dělat nádivku do klasické formy na biskupský chlebíček, použijeme 5-6 rohlíků, do pekáče nebo zapékací mísy 8-10. Množství ingrediencí upravíme dle potřeby a odvíjí se od počtu použitých rohlíků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2024 22:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 54 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených receptů na tradiční velikonoční hlavičku. Co patří do této jarní nádivky a jak ji co nejlépe upéct
Co připravit pro návštěvu - vynikající a oblíbené recepty, tentokrát se špenátem. Velký přehled atraktivního pohoštění
Znáte tajemství nejlepších krutonek do polévky? Musí být smažené velmi pomalu, aby se hned nerozmočily
Další recepty
Tématické fráze: špenátová nádivka nadivka se špenátem velikonoční nádivka velikonoční nádivka recepty nádivka nejenvelikonocni nádivka ze špenátu velikonoční hlavička se špenátem listové rohlíčky se slaninou velikocní špenátová nádivka špenatova nadivka srohliku špenátová žemlovka s ueným masem recept nádivka špenátová ke králíkovi velikonocní nádivka on line recepty nadivka spenatova recept velikonoční nádivka velikonocní nadivka ze špenátu recept na velikonoční nádivku se špenátem velikonoční nádivka recept špenátová nádivka bez masa a slaniny špenáítová velikonočníé nádivka
Suroviny: slanina, rohlík, máslo, maso uzené, vejce, maso uzené, špenát listový, česnek, sůl, pepř mletý, květ muškátový, tuk
Špenátová (nejen) velikonoční nádivka / žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7mPr
1 názor