Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,76 g |
Tuky | 76,49 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 35,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přílohou je nejlepší dobrý chléb s křupavou kůrkou. Kdo rád omáčku, může ke konci zavařit střídku chleba, aby omáčka byla hustější a podávat tak s knedlíkem, haluškami nebo těstovinami.
Vím, že je tu několik maďarských gulášů, ale tento recept je v mnohém jiný :) Inspirovala jsem se na kořeni.cz :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2018 18:18
19. 2. 2018 09:30
Lenunka, be.amenity: Právě že ta stará kráva skončí někdy v provázkovitém stavu, což se mi při pomalém, ale je fakt, že taky zdlouhavém dušení nikdy nestalo. Nicméně chápu, že každý hájí to své oblíbené, a že ten, kdo se guláš teprve vařit učí, si musí najít to své taky. A je úplně jedno, komu dá za pravdu: hlavně že mu bude chutnat!
18. 2. 2018 23:27
No, jen jsem zapomněl dodat:
Guláš vařím den dopředu
18. 2. 2018 21:58
18. 2. 2018 21:53
18. 2. 2018 20:47
17. 2. 2018 22:27
17. 2. 2018 22:23
17. 2. 2018 13:03
No, "ďáblovy vynálezy" máme dva... Používám je akorát když starosta hlásá, že nepoteče voda To je pak naplním, že aby bylo z čeho vařit. Nevím tedy jaký je chuťově guláš z nádoby páně Papina, leč dovolím si pochybovat, že maso ze skotu nakrájené na KOSTKY si udrží šťávu, vaří-li se déle než cca patnáct minut. Nevylučuji, že zvýšený tlak může hrát roli, ale guláš dělá gulášem především šťáva. Maso je do jisté míry druhořadé (viz hafo gulášů z kdečeho, např. i z hlívy), ale kližka se používá (vedle kdysi relativní láce) především z důvodu vysokého obsahu glutinu, který aby se z masa vyvařil a z vodové šťávy udělal hodnotnou gulášovou šťávu, TAK TO CHCE ČAS Ba co dím: chce to hafo času, že
OT
Maso sice také čistím, ale posléze i nepoživatelné odřezky vařím společně s masem a až před podáváním z guláše odstraním
16. 2. 2018 22:49
16. 2. 2018 21:51
16. 2. 2018 21:16
16. 2. 2018 10:51
16. 2. 2018 10:17
16. 2. 2018 10:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 2 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 5 minutami
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 6 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 1 hodinou
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 1 hodinou
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 1 hodinou
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 2 hodinami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš v tlakovém hrnci guláš v tlakovém hrnci hovězí guláš v papinaku hovězí guláš v v tlakovém hrnci guláš v papináku guláš z kližky v papiňáku maďarský guláš v papiňáku maďarský guláš z kližky madarsky gulas v pomalém hrnci tlakovy hrnec guláš příprava guláše v tlakovém hrnci hovězí guláš z papiňáku papinuv hrnec recepty připrava guláš recept gulas v papinaku gulas z tlakového hrnca hovězí guláš z tlakového hrnce gulas v tlakovom hrnci gulas tlakový hrnec gulas z tlakový hrnec
Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika čerstvá zelená, kapie červená, sůl, cukr třtinový, omáčka worcesterová
Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmo9
17 názorů