Maminčina zelňačka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 474 kJ / 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,74 g |
Tuky | 37,48 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 67,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2012 23:42
Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct děláme ji už léta posílám bodíka
18. 9. 2012 10:40
Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....
20. 8. 2012 10:32
30. 4. 2012 10:59
Perfektní,i bez masa fakt super :)
26. 9. 2011 16:52
je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit
2. 3. 2010 21:48
Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.
3. 7. 2009 13:19
zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru
3. 7. 2009 13:05
Marenka.jnevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát.Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké.
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
3. 7. 2009 12:51
Jak originální postup! Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 5 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka vánoční zelňačka maminčiny recepty cz maminčiny recepty zelňačka recept recept na vánoční zelnačku mamincine recepty recepty maminčiny smetanová zelnacka maminčiny recepty.cz maminčiny zelnacka mleko zelnačka smetanová vaření zelnačka polévky recepty zelňačka zelnacka z mléka zelňačka vánoční vánoční zelňačka recept vaření zelňačky recept zelňačka
Suroviny: zelí kysané, brambory, vejce, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, smetana na vaření, bujón, sůl, kmín celý, pepř
Maminčina zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Kr
9 názorů