Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňová marmeláda z DP

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

2. 7. 2009 22:11

Suroviny

Porce: 7 skleniček od přesnídávky

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 770 kJ / 2 574 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy615,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paprika Paprika

24. 6. 2012 10:32

Markéta: Pokud použiješ cukr 3:1, tak dáváš 3 díly ovoce na 1 díl cukru tzn. na 500g cukru dáš 1,5 kg ovoce a pokud máš menší pekárnu, tak se ti to tam nevejde ;-)
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.

Markéta

17. 6. 2012 19:50

Všechny moc zdravím, chtěla jsem se zeptat, v čem je prosím rozdíl, použiju-li želírovací cikr 3:1? Jak se dívám do složení, je tam už kyselina citrónová, tzn. že do receptu ji už dávat nemusím? Moc díky, s marmeládami teprve začínám! :-K

Lenka Obertová

14. 6. 2012 17:40

Co s peckama.... Rozmačkat třešně mačkadlem na brambory a jen přebrat pecky od třešní. Jde to rychle !!!!!!!:-D

Paprika Paprika

1. 7. 2011 08:35

Jardo - chápu, také jsem je ručně vypeckovávala a není to zrovna milá práce:-S.
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč) ;-)

Jarda

30. 6. 2011 23:06

Třešňová marmeláda bez vypeckování.
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz

Paprika Paprika

26. 6. 2011 11:52

Jéééé ... to mně mrzí, že jsem nebyla na příjmu.
Maris - koukám, že se dílo podařilo.:yes: Já jsem před DP nikdy marmeládu na sporáku nevařila, ale takhle je to v pohodě. Cukr si můžeš koupit jaký chceš - prodávají 1:1, 2:1, 3:1 ... podle toho, jak sladkou marmeládu chceš a jak sladké je ovoce, ze kterého jí děláš.;-)

maris maris

18. 6. 2011 14:14

Dílo dokonáno, dala jsem kilo ovoce a marmeláda vypadá nádherně a chutná skvěle. Třešně jsem jen vypeckovala a jinak nechala v celku. Máme to tak rádi. Markétko díky za recept, přidávám Ti fotku a posílám samozřejmě bodík:yes:;-)+

rebeka rebeka

18. 6. 2011 11:13

maris:Maruško,určo dělej podle papričky..záleží i na druhu ovoce,ale u těch třešní bych to viděla takto;-):yes::-)
hezký den a marmošce zdar:-!:-D:yes:

maris maris

18. 6. 2011 10:56

magdalenka: cukr mám stejný, vyloupala jsem kilo třešní a dám ho tam - děj se vůle Boží, jen mám strach. aby mi to nepřeteklo, ale doufám, že mají chybu oni, protože tam uvádí i stejné množství cukru a ten je podle návodu na něm na kilo ovoce.:-)

magdalenka magdalenka

18. 6. 2011 10:35

Maris, máš ten želírovací cukor, čo udáva paprika hore v rec.?
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.

maris maris

18. 6. 2011 10:20

Pomoc !!! tady v receptech používáte 1 kg ovoce a já mám v receptech od DP - mám Bifinet - jen 500 g a stejné množství cukru. Tak teď nevím, ale je fakt, že ty recepty u ní nejsou moc dobré. Může mi někdo poradit ? :-)

Paprika Paprika

23. 7. 2009 22:08

Vlaďko - OPRAVDU !!! Dělala jsem letos poprvé ve svém životě marmeládu a nic jednoduššího jsem si nemohla přát. V DP se to nepřipaluje (jak mi tvrdila kamarádka) a má to opravdu ovockou chuť a vůni - to se s kupovanou marmeládou nedá vůbec srovnat.;-) Neboj se, zkus to a uvidíš :yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

23. 7. 2009 08:03

Děláme marmelády z ledačeho, protože u kupovaných není moc ovoce, ake je rosol(aspik). A aby se nám nekazily ( a to platí i o okurkách, kompotech, apod) vmícháváme na závěr přípravek od "Dr.Oetkera" Proti kvašení a plísni. (stojí cca 5 Kč ale vyplatí se).Co ho používáme nemáme problém, ani když se do okurek sáhna. Dříve rychle začali plesnivět. Máminka užívala Petkin nebo nějak tak, ale ten byl takový peprný a změnil chuť džemu. Tento ne. Václav

Vlaďka

23. 7. 2009 07:34

U nás taky nehrozí, že by se to zkazilo-nesnědlo.Když marmeládu máme-když je-tak se jí.Děti jí milujou na toustový chlebá-mírně opečený v topinkovači.Teď jsem dělala broskvovo-meruňkovou-ta PIKANTNÍ CHUŤ..HMMMMM.Ale moc mě to baví, dělám si na ně popisky barvou na sklo a je to i pěkné jako malý dáreček-když je v pěkné skleničce...a tak jsem se ptala,jak dlouho vydrží, jestli je můžu-KLIDNĚ -dělat do zásoby na zimu.Skutečeně se do skleničky nalije horká marmeláda, zavře se-zaklapne, otočí a tím je do hotové???Už se nepřevařuje?Děkuji a přeji krásný marmeládový den.

mirca75 mirca75

11. 7. 2009 12:29

Vlaďka:-)tak mi to nedalo a projela jsem si marmeládové zásoby ve špajzu a našla jsem třešňovou z roku 2003!,po otevření je úplně stejná jako ta čerstvá,stejně voní i chutná,nezcukernatěla,neztratila barvu;-).Tak jsem jí hned použila na právě upečený cuperník a je dobrá:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: třešňová marmeláda z pekárny zpracování třešní domácí třešňová marmeláda jak zpracovat třešně třešňová marmeláda z domácí pekárny recept na třešňovou marmeládu třešňový džem z domácí pekárny třešňová marmeláda v domácí pekárně domácí marmeláda z třešní vypeckování třešní třešňový džem bez chemie třešňový džem třešňová přesnídávka zpracování třešní recepty třešňový džem recept domácí třešňová marmeláda recept recepty na zpracování třešní marmeláda s třešní v domácí pekárně jak vypeckovat třešně třešně zpracování

Suroviny: třešně, cukr želírovací, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Třešňová marmeláda z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgqY