Vylepšená vaječná omeleta
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,89 g |
Tuky | 30,87 g |
Vláknina | 0,38 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nechvátám, připravím strouhaný sýr a zeleninovou oblohu nebo zeleninový salát. Sýr nasypu hned na horkou omeletu. Ingredience se násobí počtem osob.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2017 23:14
Mám rád smažená vejce a dělám je na různé způsoby. Nevím, zda se tomu dá říkat omeleta, ale na tom nezáleží. Uvedu 3 jednoduché receptíky, které dělám nejčastěji. Ve všech případech vejce rozklepnu do malé misky a vidličkou rozšlehám tak, aby žloutek nebyl zcela oddělený od bílku.
1) Na malé pánvičce rozehřeju kapku oleje, vliju rozšlehaná vejce, do tekuté hmoty rovnoměrně rozhodím na drobnější kusy nakrájená sušená rajčata, osolím a nechám dojít do stavu, kdy vejce už nejsou tekutá. Někdy omeletku otočím i na druhou stranu, ale není to nutné, jen "dojde" rychleji. Nepoužívám suchá sušená rajčata, ale sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji. Někdy bývají sušená rajčata naložená v oleji současně s kapari; v tom případě přidám i pár kousků kapari, ale pak méně solím. Je to velmi rychlá snídaně. Jím to nejraději s chlebem. Komukoliv jsem to kdy připravil, chválil to.
2) Druhá varianta je se sýrem místo rajčat. Používám nastrouhané pikantní tvrdé sýry, nejvíce nám chutná sýr pecorino (obdoba parmezánu, ale z ovčího mléka, běžně k dostání třeba v Lidlu ve velmi dobré kvalitě). V tomto případě sýr zamíchám do misky s rošlehanými vejci a na pánvičku už nalévám tuto směs. Mírně osolím, nekořením, omeleta je pikantní sýrem. Jíme s chlebem a nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, okurek, bílá ředkev, ředkvičky, paprika apod.).
3) Třetí varianta je varianta bylinková, občas pro změnu. Nejvíce nám chutná ta, kdy ve vejcích je zamíchaná nasekaná petrželová nať, je ale možné použít i jiné čerstvé bylinky podle individuální chuti. V Polsku jsem jedl vejce s koprem. Do petrželové varianty je možné kápnout pár kapek sójové omáčky nebo přidat špetku čerstvě mletého pepře.
Kromě uvedených nepoužíváme žádné kořenící směsi.
1) Na malé pánvičce rozehřeju kapku oleje, vliju rozšlehaná vejce, do tekuté hmoty rovnoměrně rozhodím na drobnější kusy nakrájená sušená rajčata, osolím a nechám dojít do stavu, kdy vejce už nejsou tekutá. Někdy omeletku otočím i na druhou stranu, ale není to nutné, jen "dojde" rychleji. Nepoužívám suchá sušená rajčata, ale sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji. Někdy bývají sušená rajčata naložená v oleji současně s kapari; v tom případě přidám i pár kousků kapari, ale pak méně solím. Je to velmi rychlá snídaně. Jím to nejraději s chlebem. Komukoliv jsem to kdy připravil, chválil to.
2) Druhá varianta je se sýrem místo rajčat. Používám nastrouhané pikantní tvrdé sýry, nejvíce nám chutná sýr pecorino (obdoba parmezánu, ale z ovčího mléka, běžně k dostání třeba v Lidlu ve velmi dobré kvalitě). V tomto případě sýr zamíchám do misky s rošlehanými vejci a na pánvičku už nalévám tuto směs. Mírně osolím, nekořením, omeleta je pikantní sýrem. Jíme s chlebem a nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, okurek, bílá ředkev, ředkvičky, paprika apod.).
3) Třetí varianta je varianta bylinková, občas pro změnu. Nejvíce nám chutná ta, kdy ve vejcích je zamíchaná nasekaná petrželová nať, je ale možné použít i jiné čerstvé bylinky podle individuální chuti. V Polsku jsem jedl vejce s koprem. Do petrželové varianty je možné kápnout pár kapek sójové omáčky nebo přidat špetku čerstvě mletého pepře.
Kromě uvedených nepoužíváme žádné kořenící směsi.
14. 11. 2017 02:08
Eja57: Ono to zase není tak složité, protože plátečky maličkých rajčátek jsou tenoučké, takže lehké, a když je poházím na ještě syrová vajíčka, vaječná hmota si je přidrží a při obracení jsou pěkně přilepené.
14. 11. 2017 01:58
Lenunka: Někdy dělám manželovy vaječnou omeletu na nudličkách anglické či oravské slaniny, nemusí se dělat na oleji, a do rozšlehaných vajec dám sterilovaný hrášek, a celé to pak naliji na vypečenou slaninu.
Já to nesmím, mám diabetes II. Tedy to vajíčko jednou za čas mohu, ale slaninu ne.
Já to nesmím, mám diabetes II. Tedy to vajíčko jednou za čas mohu, ale slaninu ne.
14. 11. 2017 01:45
Simona Skolakova: Je mi to jasné, ale fotku nemám.
14. 11. 2017 01:42
Lenunka: Dost často se nám stává, že si vzpomeneme až po jídle, že jsem talíř chtěla vyfotit, takže spousta receptů, dobrých receptů přijde vniveč.
14. 11. 2017 01:32
Eja57: Selská omeleta to není. Je to jen vylepšená omeleta o koření, pažitku a tenké plátky cherry rajčátek, které jsou opečené a omeleta vypadá hezky, neboť jsou částečně "vpečená" do vaječné hmoty. Vaječné omelety obracím, neboť je mám raději opečené z obou stran.
14. 11. 2017 01:21
Simona Skolakova: Manžel ji snědl dříve, než jsem ji stačila vyfotit, tak alespoň ingredience.
13. 11. 2017 20:14
Eja57: tak jo, souhlas
13. 11. 2017 20:11
Lenunka: no říkejme tomu selská omeleta... když zbyde pár uvařených brambor od oběda....
13. 11. 2017 19:50
Eja57: já dělám plněnou, vyleju vajíčka na pánev s máslem a vařečkou shrnuji ztuhlé a nechávám protékat zbytek syrových vajec tam, kde se uvolní místo, je to minuta, náplň připravuji zvlášť a jen ji na to vyklopím a rychle zamotám, omeleta má být kyprá, nadýchaná Někdy taky dělám na pánvi zeleninu, brambory a tak zalité vajíčkem, ale to není omeleta
13. 11. 2017 19:48
Laďko kdyby sis přečetla při vkládání fotky,že první fotka by měla být vložena hotového pokrmu a né indigriencí,tak by jsi předešla takovým komentářům,který se zde budou opakovat.
13. 11. 2017 19:37
Lenunka:
Nicméně obrátit z jedné strany udělanou vaječnou omeletu s nakrájenými rajčátky - smekám....
Ale dělám a mám ráda - tenké plátky rajčat na trošce oleje nechat z jedné strany trochu opéct, otočit, zalít rozšlehaným vejcem s trochu soli a pepře, bez špetiček toho ostatního....Nechat skoro úplně ztuhnout, posypat trochou čedaru/goudy, pohodit pár ančoviček/sardelek, přeložit napůl a nechat chvíli pod pokličkou dojít. Hodně pažitky navrch....Necákám ničím, není třeba. S tím chlebem s máslem bych souhlasila
Nicméně obrátit z jedné strany udělanou vaječnou omeletu s nakrájenými rajčátky - smekám....
Ale dělám a mám ráda - tenké plátky rajčat na trošce oleje nechat z jedné strany trochu opéct, otočit, zalít rozšlehaným vejcem s trochu soli a pepře, bez špetiček toho ostatního....Nechat skoro úplně ztuhnout, posypat trochou čedaru/goudy, pohodit pár ančoviček/sardelek, přeložit napůl a nechat chvíli pod pokličkou dojít. Hodně pažitky navrch....Necákám ničím, není třeba. S tím chlebem s máslem bych souhlasila
13. 11. 2017 19:16
když tak koukám na tu fotku, tak podobnou omeletu mám v regále ve špajzu, až na ten kořenící přípravek, ten mi chybí, ale jinak je skoro stejná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Za války byly potraviny na příděl: Půl kila masa na osobu na týden a černý obchod s předraženými cenami
Další recepty
Tématické fráze: nejlepsi vaječná omeleta humusová pomazánka recept jak se dělá omeleta slaná vaječná omeleta vaječná omeleta vaječná slaná omeleta jak se dela vajecna omeleta sušená rajčata ve vajecne omelete omelet slaná vaječná omelete recept na vaječnou omeletu vaječne omelety vaječná omeleta slaná humusová pomazánka vaječná omeleta top recepty omeleta vajecna slana tenká vaječná omeleta vaječná omeleta na pánev wok ingredience do omelet jak se dela omeleta vajecna do chleba
Suroviny: vejce, koření, pepř mletý, pažitka, olej olivový, rajče cherry, hořčice, kečup sladký, chléb, pomazánkové máslo
Vylepšená vaječná omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2p6j
13 názorů