Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Suroviny
Porce: 4-5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 731 kJ / 1 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,13 g |
Tuky | 33,70 g |
Vláknina | 30,94 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 68,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2017 05:30
Lenunka: ... a bohužel se ta diskuze minula účinkem. Autorka receptu si dál myslí, že je hvězda, a nejspíš sem bude dál přidávat recepty, které jsou úplně k ničemu. No snad alespoň odradí začínající kuchaře recept vyzkoušet.
12. 11. 2017 17:41
já myslím, že tahle diskuze se už netýká receptu, bylo by na čase s tím přestat. Zizala psala, že takový recept si nezaslouží takovou pozornost a má pravdu, pojďme se tím řídit
12. 11. 2017 17:14
Maryla337: vy jste opravdu zlá a navíc neskutečně hloupá ženská. A ještě to vytrubujete do světa. Výpady vůči Slovenkám fakt nemají chybu. Ale v kanále.
"babička byla vyhlášená kuchařka" - nesnáším toto zaklínadlo. Nemá žádnou relevantní vypovídací hodnotu. Co chutná v rodině, která je takový způsob stravování zvyklá, nemusí dobře hodnotit třeba u sousedů. A zvlášť, když tedy vnučka uveřejní recept ve stylu : tak jsem gruntovala lednici.
"babička byla vyhlášená kuchařka" - nesnáším toto zaklínadlo. Nemá žádnou relevantní vypovídací hodnotu. Co chutná v rodině, která je takový způsob stravování zvyklá, nemusí dobře hodnotit třeba u sousedů. A zvlášť, když tedy vnučka uveřejní recept ve stylu : tak jsem gruntovala lednici.
12. 11. 2017 16:52
Maryla337: Prázdný sud víc duní. Víc nemám, co bych k vaší osobě dodala.
A pochybuju, že vaše babička měla k dispozici tu srágoru od Knorru.
A pochybuju, že vaše babička měla k dispozici tu srágoru od Knorru.
12. 11. 2017 16:21
Maryla337: ty nerozumíš slovenštině nebo jak tvůj komentář pro niginu chápat?
12. 11. 2017 16:11
at si každj vaří po svém když dovede nacpat papriku a protlak .......... fuj já si budu vařit jak mne naučila moje babička a to byla vyhlášená kuchařka ........ pokud se vm to nekomentujte mne když se něco nelíbí druhým to nehaním nemám to ve zvyku
12. 11. 2017 16:05
nigina: česky
12. 11. 2017 08:09
hospodyne: S tím se nedá než souhlasit
12. 11. 2017 07:44
TOHLE nemá s gulášem nic společného toto je hovězí na houbách a ještě uvařené velice podivně.
12. 11. 2017 02:29
Pani Maryla337, neviem, prečo si myslíte, že ste uvarili guláš? Uvarili ste možno hovädzie na hríboch, ale guláš je niečo celkom iné. Guláš má svoj pôvod v Maďarsku. Pastieri rožného statku, tzv. gylyási si varili toto jedlo a po nich je aj pomenované. Hlavnou koreninou v guláši je mletá červená paprika, dáva sa veľa cibule, peper, cesnak a často i paradajka a čerstvá paprika. Gulyási jedlo vôbec nezahusťovali. Ale postupom času, keď sa jedlo rozšírilo aj do domácností a hostincov, ho začali zahusťovať, ale nie zápražkou. Pridáva sa malá zátrepka z vody a múky. A okrem toho, postup je taký, že mäsové kocky sa v prvom rade rýchlo opečú v horúcom tuku, aby vo vnútri zostalo mäso šťavnaté. Pridajú sa koreniny a rýchlo, krátko miešame, pridáme soľ, rascu, peper, čerstvú papriku, paradajku a prihodíme orestovanú cibuľu, ktorá sa robila v inej nádobe... potom podlejeme tekutinou, dusí sa to celé do zmäknutia. Keď sa robí guláš so zemiakmi, ku koncu sa prihodia pokráajné zemiaky a nakoniec sa vleje zátrepka, nechá sa to povariť pár minút a pridá sa prelisovaný cesnak. Ak sa robí guláš bez zemiakov, tak po zmäknutí mäsa sa pridá zátrepka, povarí sa... Jo a v závere sa pridáva ešte majoránka spolu s cesnakom. Chuť gulášu dosť značne aj závisí od kvality červenej papriky. Možno vám dali recept v nejakej zlej hospode? Mrzí ma to, nerada kritizujem niekym pripravené jedlo, ale chcela som len uviesť na správnu stopu dákych začiatočníkov, ktorých by ste tým názvom pomýlili. Skúste recept inak pomenovať a poviem, môže byť. Aj keď tú jíšku kupovanú nepoznám. Načo ju vôvec kupovať? Jíška = zápražka sa dá urobiť veľmi rýchlo a jednoducho doma. Bála by som sa, že v tej kupovanej by mohli byť nejaké zoxidované tuky, ktoré sa časom rozkladajú a pritom sa tie produkty rozkladu ešte oxidujú.
11. 11. 2017 22:28
Maryla337: Vaše zuřivá reakce je úsměvná. Pár receptů pod jiným nickem jsem zde uveřejnila, ale přiznám se, nebavilo mě to, focení mě zdržovalo...prostě - tento způsob sebeprezentace mně nevyhovoval. Dalším a zásadním důvodem je, že obměnu nějakého receptu stylem místo jedné lžíce dám dvě, za nový recept nepovažuji a že se to tady podobnými jen hemží. Polovina by jich tady být nemusela. Když nemohu přijít s něčím opravdu objevným, nepovažuji za vhodné přispívat k rozšiřování svým způsobem balastu. Stránky mají přes padesát tisíc receptů, to je, myslím, víc, než kuchařka pro šest lidí ke stolu dokáže jen vyzkoušet. To je jen tak v kostce.Dlouho jsem se rozmýšlela, zdali mám vůbec reagovat.
11. 11. 2017 12:57
Lenunka: No, hlavně si takový "recept" nezaslouží tolik pozornosti, kterou mu zbytečně věnuje tolik lidí. Tak jen doufám, že si případný začátečník nejdřív přečte komentáře než to bude chtít vyzkoušet, protože fotka vypadá celkem normálně.
11. 11. 2017 12:52
zizala: jojo, je to takový kreativní styl psaní. Teď jsem si ještě všimla, že se to dusí bez koření, které se přidává až do hotového masa, to jednak nemůže do jídla už přidat žádnou chuť a hlavně v surovinách není uveden mletý kmín, jen kmín, který se nemůže stihnout uvařit za tu chvilku, než se rozpustí ta instantní jíška
11. 11. 2017 12:47
Lenunka: OK, beru zpět, slovo rozvařit jsem pochopila tak, že počká, až se vývar začne vařit. Ono je to celé tak divně napsané - cibuli zpění a přitom má být tmavá atd.
11. 11. 2017 12:40
zizala: když nalijete do 1/2 kg smažící se cibule 2 naběračky vývaru, vyvaří se asi tak za minutu, autorka píše, že nechá rozvařit, to znamená, že maso tam nehodí hned. Nechci se nijak zastávat ostatní části receptu, psala jsem, že guláš to není, vařit houby zvlášť nemá smysl, protože se vycedí právě chuť hub, a tu jíšku taky nepoužívám, ale tohle mi nepřijde špatně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 17 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 41 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 45 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upražit kešu oříšky a loupané arašídy? Vyzkoušejte je na pánvi nebo na plechu. Poradíme s postupem
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Jak na retro zákusek pražské koule? S našimi radami zvládnete vše na výbornou
Další recepty
Tématické fráze: hospodsky guláš gulaš z kližky hovězí guláš z kližky v troubě hovězí guláš z kližky pravý guláš hovězi guláš recept z kližky hovězí guláš z kližky videorecept guláš z kližky recept nejlepší guláš s hovězí kližky gulas z klisky guláš z hovězí kližky hovězí kližka recepty hovězí guláš recept pravý hospocky guláš tmavy guláš v troubě gulas s klisky hovězí guláš na houbách knor guláš hospocky hovězí guláš hovězí guláš recepty
Suroviny: maso hovězí, cibule, sádlo, vývar, sůl, pepř, kmín celý, jíška, houby sušené
Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBEA
33 názorů