Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý hospodský guláš z hovězí kližky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

10. 11. 2017 16:30

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 731 kJ / 1 131 kcal
Bílkoviny131,13 g
Tuky33,70 g
Vláknina30,94 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy68,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 13:33

Lenunka: O vydušené vodě tam nečtu nic. Já zalévám až maso osmahnuté na cibuli s kořením a protlakem, taky po troškách a dusím.

Lenunka Lenunka

11. 11. 2017 13:24

já jsem si nevšimla, že by autorka psala, že maso hodí do vody. Píše, že cibulku osmaží, zalije 2 naběračkami vývaru, nechá rozvařit (čímž se voda vypaří) a teprve pak vloží maso a nechá zatáhnout. Já na guláš osmažím cibulku, zasypu kořením (používám tedy i papriku), a postupně ji před přidáním masa také 2x-3x podliji malým množstvím vody, vždy počkám, až se odpaří, cibulka se tak krásně rozdusí. jinak guláš to fakt není, nazvala bych to hovězí na houbách:-)

sikulka7

11. 11. 2017 13:10

Ach jo, čemu všemu lidi neříkají "guláš". Maso se přece musí na cibuli orestovat, ne hodit do vody. A absence papriky?Pravdu má hospodyne, je to dušené maso s výsledkem nejistým. Kupovanou jíšku jsem použila před lety jen jednou, ze zvědavosti. Fuj, nikdo to nejedl.Babička mě naučila jíšku na másle a nemá jídlo chybu.Ale do guláše ji nedávám, orestované maso zapráším moukou .Máte asi dost vysoké sebevědomí (nebo málo zkušeností), když zveřejňujete recept na tento "guláš".

Dajda Dajda

11. 11. 2017 10:49

zizala: .... nebo neumí vařit. ;-) Přívlastek pravý mě vždycky poňouká zeptat se, jaký je ten levý? :-D

Z instantní jíšky se mi taky ježí vlasy hrůzou. Já nechám vydusit šťávu na tuk, pak zapráším hladkou moukou, kterou opražím a zaleju studenou vodou - to se musí dobře rozmíchat, aby nebyly hrudky. Nicméně ani jíška na sucho (z nasucho opražené mouky zalité studenou vodou) není špatná varianta, pokud potřebujete vařit dietně.

ivulinka ivulinka

11. 11. 2017 09:11

zizala: taky nekupuji, ale v obchodě jsem si složení se zájmem přečetla. Vystačím si s tukem a moukou:-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 09:02

ivulinka: Aha, hotové jíšky nekupuju, tak mě to nenapadlo a složení neznám. Já si dělám jíšku domácí - jen dobrý tuk a mouka ;-)

ivulinka ivulinka

11. 11. 2017 08:59

zizala: pokud autorka v receptu nepoužila papriku, pak tu barvu dokázala vytvořit ta užasná šmakuláda od značky Knorr. Četla jste si etiketu, co všechno obsahuje? Nikdy bych ji do jídla nenasypala!

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 08:20

Maryla337: Zpěněnou sotva. Víte vůbec, kdy je cibule zpěněná?
"Zpěnit cibuli = pokrájenou cibuli vloženou do rozpáleného tuku necháme na ohni do vysmahnutí vody v ní obsažené, cibule změkne, avšak nezežloutne". Natož aby nabrala barvu k obarvení pokrmu.
A znovu, protože pořád nechápete: Guláš jsou dušené kousky masa na cibuli, okořeněné paprikou - to je základní definice. Toto NENÍ guláš. A už vůbec ne pravý hospodský.

Komentovat recepty může kdokoliv, nemusí tu mít recept.

Maryla337 Maryla337

11. 11. 2017 08:00

hospodyne: vložte si recept pak rejpejte jste barbar a na tom trvam zrejmě neumíte vařit proto nemáte žadný recept :-//

Maryla337 Maryla337

11. 11. 2017 07:50

zizala: je m i líto ale paprika použita nebyla nepoužívám papriku do gulášu barva se docílí cibulí

zizala zizala (moderátorka)

11. 11. 2017 07:12

casino: Paprika není ani v postupu, to už nevypadá na zapomnětlivost. Přitom na fotce je guláš, kde byla paprika pravděpodobně použita (soudím podle barvy omáčky).
Ono je v receptu více nesrovnalostí než jen rozpor mezi cibulí zpěněnou - a usmaženou dotmava. Třeba to, co provádí s masem a houbami. Maso vhozené do cibulového "vývaru" se sotva zatáhne, scezením hub se připravíme o chuť a zbyde jen hmota. Tak mám pocit, že nás paní "tahá za fusekli" :-((:no:

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 11. 2017 00:36

rihana: tak to si zase já nemyslím;-),ale chce si to pohrát a jak se říká vymazlit,to neznamená,že ten guláš musím dělat z mnoho kil masa,ale pohrát si s tím;-)co říkáte??????

casino casino

11. 11. 2017 00:18

rihana: Vy jste mě pobavila :yes::-D
"Pravý hospodský guláš z hovězí kližky"
No, tady by se toho našlo víc, co by v hospodě do guláše dali či naopak nedali:-D a absence papriky se dá rafinovaně omluvit poukazem na zapomnětlivost :-)
Co se ale vokecat nedá, je "...ZPĚNIT cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), :-O protože to tu stojí v postupu psáno černé na bílém :-(

rihana

10. 11. 2017 20:39

Pravý hospodský guláš se snad doma ani nedá udělat. Jedině, že by jste vařila na velkou svatbu, pro hodně lidí.

zizala zizala (moderátorka)

10. 11. 2017 19:26

Do guláše patří hlavně mletá paprika, pokud tam není, název guláš je nesmyslný.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hospodsky guláš gulaš z kližky hovězí guláš z kližky v troubě hovězí guláš z kližky pravý guláš hovězi guláš recept z kližky hovězí guláš z kližky videorecept guláš z kližky recept nejlepší guláš s hovězí kližky gulas z klisky guláš z hovězí kližky hovězí kližka recepty hovězí guláš recept pravý hospocky guláš tmavy guláš v troubě gulas s klisky hovězí guláš na houbách knor guláš hospocky hovězí guláš hovězí guláš recepty

Suroviny: maso hovězí, cibule, sádlo, vývar, sůl, pepř, kmín celý, jíška, houby sušené

TopRecepty.cz

Pravý hospodský guláš z hovězí kližky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBEA