Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Avokádová krémová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

6. 11. 2017 11:31

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie2 755 kJ / 659 kcal
Bílkoviny14,70 g
Tuky58,88 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy15,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pecku z avokáda nevyhazujte obsahuje mnohem zdravější látky než dužina.

Posiluje imunitu, snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol, zlepšuje funkci jater, žlučníku, slinivky i střev.

Pomáhá proti zánětům a bolestem.

Obsahuje i výkonné antioxidanty , vápník, hořčík a další prospěšné látky.

Dá se lehce nastrouhat na obyčejném struhadle a usušit.

Můžete potom používat do salátů, na ozdoby a přidat do hotových jídel.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

23. 11. 2017 18:27

zizala: usušené to není trpké a navíc hezky růžové - dá se s tím cokoli sladké i slané trochu posypat aniž by to nějak změnilo chuť ale nikomu to nenutím :-K kdo má zájem zkusí a kdo nechce nemusí :-K hezký večer

zizala zizala (moderátorka)

23. 11. 2017 18:16

casino: Tak jsem zkusila nastrouhat tu pecku z avokáda a ochutnat. Pan Pohlreich totiž v neděli ve svém pořadu podotkl, že četl, že pecka z avokáda prý obsahuje plno zdravých látek. Pak se odmlčel a dodal: "Ale žrát se to nedá".
No, měl pravdu, je to hrozně trpké a je mi jasné, že by to zkazilo každé jídlo, do kterého by se to přidalo. Takže nadále budu pecky vyhazovat a konzumovat jen lahodnou dužinu :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 11. 2017 15:24

bofinka: :-) když to u nich roste tak mají různé vychytávky, já koupím tak 2-3 a sní se hned jak změknou :-):-K Hezký den

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 11. 2017 15:22

cathleen: :-K děkuji

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 11. 2017 14:03

Nádhera, Maruško <3:-K

bofinka

6. 11. 2017 14:03

Ve Venezuele jadro avocada rozseknou a zapichnou sem tam do pripraveneho guacamole. To pak oxiduje pomaleji a tolik nezhnedne. Tedy v pripade, ze ho pripravite vetsi mnozstvi s predstihem a chcete uchovat delsi dobu.

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 11. 2017 12:12

casino: děkuji :-K

casino casino

6. 11. 2017 12:10

No, ta POZNÁMKA to je tedy pecka:yes:
A jen za tu pecku byste zasloužila palec nahoru:-D
Děkuji:-)
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=pr...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: avokádová pomazánka podle pohlreicha pomazánka z avokáda avokado a žlučník avokádová pomazánka pohlreich avokadova pomazánka pomazánka z avokáda pohlreich avokádová pomazánka recept aby avokado nezcernalo avokádová pomazánka na chlebíčky pohlreich pohlreich avokadova pomazánka pomazánka z avokáda pohlreicha pohlreich recepty avokado pohlreich avokáda jak uchovat avokáda pomazánka z avokáda dle pohlreicha pomazánka z avokáda podle pohlreicha recepty pomazanky z avokáda pomazanky pro žlučník recepty z avocáda avokado žlučník

Suroviny: avokádo, citron, lučina, máslo, pepř bílý, česnek, sůl, chilli

TopRecepty.cz

Avokádová krémová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qEGR