Kuře na soli
K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s vaším oblíbeným ovocným kompotem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kura vobec nie je slane, ale chuti ako ugrilovane a je velmi stavnate.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2016 20:25
hosta:
18. 5. 2016 20:22
maris: Noo - občas se přidávalo v rámci různých "soutěží" cokoliv, Mika má pravdu, měním hlavní fotku za tu, která receptu odpovídá
18. 5. 2016 19:28
mika59: myslím, že Eliza pekla kuře podle receptu, jen k němu ještě udělala, jak píše, omáčku. Eliza sem už nechodí, tak nám k tomu nic neřekne.
18. 5. 2016 19:15
maris: To je sice fajn, ale recept je o něčem jiném. Já už byla taky upozorněna, že recept by měl odpovídat fotce. A to píše autorka fotky, podle mě to je fotka k něčemu jinému.
18. 5. 2016 19:10
mika59: autorka fotky Eliza uvádí, že udělala rychlou omáčku se sušenými rajčaty
18. 5. 2016 19:07
Krásná fotka, ale vůbec neodpovídá tomu receptu. U tohoto kuřete není žádná šťáva, leda by byla dodělána navíc z jiných přísad. A o tom v receptu není ani slovo. Jen to klame.
15. 3. 2010 09:49
Elizo... krasne fotky a teda s omackou nezvyknem pripravovat, ale urcite najblizsie skusim. Dakujem.
14. 3. 2010 13:49
Dnes jsem poprvé realizovala tento recept, přestože ho znám již dlouho... Potřebovala jsem dietní úpravu kuřete pro dceru, ostatním jsem vyrobila navíc rychlou omáčku se sušenými rajčaty a koriandrem, protože jako příloha byl suchý kuskus...
Je to opravdu dobré, ale možná příště maso stejně trochu osolím...
Posílám pár obrázků... a díky za recept.
Je to opravdu dobré, ale možná příště maso stejně trochu osolím...
Posílám pár obrázků... a díky za recept.
28. 2. 2010 13:12
JJ, to znám, kuřátko je jak grilované, křupkavé, paráda, bod!
28. 2. 2010 13:03
.. jahoda... dakujem za krasne fotky, ja som zvyknuta na remosku a mozno by aj v remoske stacila hodina, ale my mame doma radi ked sa kura skoro rozpadava a pritom nie je suche. Skusim aj Tvoj napad s alobalom. Za fotky dakujem
27. 2. 2010 17:29
Maris, jak již píše níže Světlana - sůl se v horké troubě nažhaví a kuře se peče jako v pomyslné hliněné peci (to jsem někde vyčetla...). Takto jsem kuře ještě nikdy nespálila a chutná oproti pečenému opravdu jako grilované.
27. 2. 2010 14:57
Jahodo, tak tomu vůbec nerozumím, proč v tom případě tam tu sůl dáváš, když v ní to kuřátko není ?
27. 2. 2010 14:49
Kuře na soli dělávám časo, ale na plechu a pod kuře dávám alobal, abych získala šťávu. Kuře nezakrývám a za hodinu je jak ugrilované - viz foto 10
17. 8. 2009 12:21
Alenko111,tak jsem to zkusila a kuře je výborné,měkké a křehoučké.Jen se mi nepodařilo ho upéct do červena.Dík za recept,přidala jsem foto a bodík.
12. 8. 2009 18:08
Tak toto rozhodně vyzkouším a také jsem chválu na toto kuře slyšela už dřív, ale zapomněla. Remosku mám už dlouho, dokonce dvě (jednu menší a jednu větší) a až teď ji začínám častěji využívat a jsem s ní moc spokojená. Peče na 150 st a pro nás dva bohatě stačí i na pečení moučníků nebo koláčů. V plynové troubě nemám vrchní pečení a navíc mne v poslední době zlobí V remosce je to jak v elektrické troubě Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 25 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 26 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 34 minutami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho se peče kuře jak se pece kure pečené kuře na soli kuře pečené na soli kuře v remosce jak upéct kuře kuře pečené v soli remoska recepty kuře remoska jak dlouho se peče pečené kuře v remosce pečené kuře v soli pečení v plynové troubě kuře pečené na talíři kurča na soli pečení v soli kuře v plynové troubě kure remoska peťa vařič kura jak upéct kuře v remosce
Kuře na soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Or
22 názorů