Karamel pro děti
Někdo se karamelu obává, ale v zásadě nejde o nic složitého. Působením tepla se obyčejný bílý cukr rozpustí, získá zlatavě hnědou barvu a intenzivnější nasládlou chuť. Zda míchat, nebo ne, to je otázka postupu, ale bez míchání se karamel snáz podaří a nevzniknou hrudky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používáme k mlsání, ke slazení při únavě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2015 16:36
z dnešního cukru se nedá uvařit obyčejný karamel bez tuku a průhledný.Vařila jsem jej vždycky s trochou vody a po odpaření se kontinuálně změnil v tmavnoucí syrup a voněl.Dnes se taví jako krystal po odpaření vody a smrdí.Dávají do cukru sajrajt proti spekavosti a průhledný karamel se dnes už neuvaří.Jen ty s tukem a zdaleka tak nevoní.
5. 10. 2012 17:52
recept je výborný ale nebezpečný nám vybuchl sporák a museli jsme koupit nový nedoporučuju musí to bít bíle jinak to pak vybuchne vařít se musí 1 hoodinu.
10. 9. 2012 16:43
ahojte ,karamelove lizatka sa podla mna robia : na sporak do hrnca pridame krystal cukor miesame kym vo cukru nevidime aspon 1 kvapku potom pridame maslo pockame kym sa maslo roztopi potom pridame mlieko alebo smotanu. lizicky namastime maslom a na lizicky vylejeme nas karamel pridame do tej lizicky spajlu nechame stvrdnut a lizatko karamelove je hotove komu sa môj recept pacil prosim reagujte dakovanim dovidenia
9. 6. 2012 13:16
Ahojky, je mi teprve 14 a musím uznat že recept je fakt jednoduchý.
Smažila (Vařila, nebo jak to mám nazvat) jsem na teflonové pánvičce na indukci a šlo to "Jako po másle". Doma si pak všichni pochutnali. Recept fakt doporučuju, je jednoduchý a rychlý. Ještě bych doporučila na ten plech dát střibrnou folii, skvěle se pak odlupuje
Smažila (Vařila, nebo jak to mám nazvat) jsem na teflonové pánvičce na indukci a šlo to "Jako po másle". Doma si pak všichni pochutnali. Recept fakt doporučuju, je jednoduchý a rychlý. Ještě bych doporučila na ten plech dát střibrnou folii, skvěle se pak odlupuje
18. 12. 2011 14:33
popravdě nevím, k čemu je dobré do karamelu dávat vodu nebo olej? já ho připravovala jednoduše z cukru.. taky bych tedy možná doporučila moučkový cukr, přijde mi to z něj jednodušší.. každopádně soucítím se všemi, kdo mají po vaření karamelu puchýře.. já se bez něj také neobešla..
a ještě malý tip- když se bojíte o pánvičku, pořiďte si tuhle.. tak jsem to udělala já, když jsem dělala poprvé karamel a alespoň jsem neměla strach, že jí zničím, když stojí třicet korunek.. :)))
a ještě malý tip- když se bojíte o pánvičku, pořiďte si tuhle.. tak jsem to udělala já, když jsem dělala poprvé karamel a alespoň jsem neměla strach, že jí zničím, když stojí třicet korunek.. :)))
5. 10. 2011 10:30
vařilo se mi to dlouho a dělal mi tam problém ten přebitečnej olej .. furt bublal a na konci jsem nevěděl jak se ho zbavit
24. 9. 2011 11:14
karamel se poved a byl moc dobrej
2. 8. 2011 14:41
boužel se nam to připalilo
20. 7. 2011 14:51
My jsme to dělali s babičkou a podařilo se to.. bylo to výborné:)
30. 6. 2011 20:00
Mně se to podařilo a je to výborné dá se to dát na špejli a horkým karamelem optočit špejli a je z toho lízátko
12. 4. 2011 18:51
to je nejlechci recept du to hnedka zkusit
12. 4. 2011 18:50
ja to zkazila a je to hořke
20. 2. 2011 11:15
také je dobré než karamel ztvrdne dát do něho kus špejle a pak je z bombonu najednou lízátko!!
6. 2. 2011 13:02
jééé toje dobrúútka to byzvládlo i mimino
30. 10. 2010 19:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 23 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Perníkové řezy
Panova uvařila před 14 minutami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
nochy uvařil před 31 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
Petra.kaw uvařila před 34 minutami
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 49 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 59 minutami
Čočková polévka s klobásou a bramborami
Ljenka uvařil před 1 hodinou
Rychlý fazolový guláš s klobáskou
MilosCz uvařil před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
Barinkita uvařila před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
luema uvařil před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Kathy28 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
S koblihami ve tvaru srdíček oslavíte konec masopustu a ještě jimi můžete potěšit svou lásku v den svatého Valentýna
Polské krówki: Legendární polské karamelky miluje celý svět. Jak si je udělat doma?
Po přípravě karamelu nám zůstane ulepené nádobí. Názorné video předvede snadné a rychlé odstranění karamelu
Další recepty
Tématické fráze: domácí karamel vyroba karamelu karamel výroba domácího karamelu tekutý karamel recept tekutý karamel domácí výroba karamelu karamel recept domácí tekutý karamel recept na domaci karamel jak udělat tekutý karamel karamel výroba jak udělat domácí karamel jak vyrobit karamel recept na domácí karamely recept na tekutý karamel recept na karamel domácí karamelová lízátka výroba tekutého karamelu domácí karamel recept
Suroviny: cukr krystal, voda, olej
Karamel pro děti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58GY
32 názorů