Rybí vývar čirý
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou zeleninou a jikrami s mlíčím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 752 kJ / 4 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 430,97 g |
Tuky | 227,64 g |
Vláknina | 122,10 g |
Cholesterol | 3,08 g |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 7,51 g |
Sacharidy | 118,62 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar v bodě jedna můžete zredukovat a zamrazit na příště, nebo, jako v mém případě, jde k dalším strávníkům pro libovolné použití, třeba krémová rybí polévka, halászlé, bouilabaisse...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2018 20:05
Nikdy nelze obalamutit, jak píšete - strávníka, aby nepoznal z vývaru rybinu! Poznat bude, i kdyby jste se zbláznila! To, že může být polévka chuťově snesitelná, že nebude tak agresivní rybí chuti, to ještě neznamená, že to nikdo nepoznal. Jo, a mimochodem, jikry se vaří zvlášť, cedí se a pak dávají do polévky
29. 12. 2017 13:44
Ja nakupuju rybi hlavy a vnitrnosti na trzisti.Urcite vyzkousim,chci si ho zamrazit.Dam vedet
29. 12. 2017 01:39
jemmy: obalamutila jsem i strávníky, kteří tvrdili, že by nikdy rybí polévku nejedli. A protože neznali jikry a mlíčí, nepoznali. Prozradila jsem až za pár dní.
28. 12. 2017 12:15
To se mi moc libi.Musi byt moc dobry.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Klasický ruský boršč: Tenhle jednoduchý recept na dokonalou podzimní polévku zaručeně zvládnete
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
Jak připravit rybu v rosolu. Servírovat ji můžete jako slavnostní předkrm
Další recepty
Tématické fráze: rybí vývar rybí vývar recept ryby vyvar rybí polévka vývar recept na rybí vývar rybí vvar vývar z ryb recept rybi vyvar rybí polévka rybi vyvat vyvar rybi recept jak nahradit jikry do rybí do polévky rybý vývar recept jak nahradit a jikry rybí vývar polevka rybí vývar asijský rybí vývar jak na rybi vyvar vývar rybí silný rybí vývar
Suroviny: kapr, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, cibule, koření nové koření, bobkový list, sůl, máslo, mlíčí, mrkev, bulva celerová, petržel, celer, fenykl, hrášek, sůl, šťáva citronová
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
4 názory