Slovenská polévka šajtlava
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 266 kJ / 2 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,48 g |
Tuky | 179,07 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 109,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Šajtlava sa varila kedysi v hornatých oblastiach Slovenska, kde sa na poli darilo len kapuste a zemiakom. Preto kapusta a zemiaky v polievke prevládajú. Môžeme pomer surovín upraviť podľa seba, vynechať múku a pod.
Niekedy sa vylepšovala hubami alebo klobásou, kúskom údeného mäsa.
Od údenej slaniny má príjemnú chuť.
Polievka sa nekyselí!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2017 15:21
magdalenka:
Takže taková vyšperkovaná chábovica, však
Takže taková vyšperkovaná chábovica, však
28. 11. 2017 14:47
Simona Skolakova: teší ma tvoj záujem, polievka je sýta, stačí k nej niečo malé.
28. 11. 2017 13:08
Máme rádi polévky a tato se Magdalenko hodí,ještě mám pár hlávek zelí,tak co nejdříve udělám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 6 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 14 minutami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 41 minutami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Potřebujete nasytit rodinu za pár korun? Zkuste slovenské prívarky. Bývají zeleninové, luštěninové a dokonce bramborové
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Vybírat můžete podle tvaru a barvy, ale i velikosti či odolnosti
Další recepty
Tématické fráze: slovenská polévka slovenske polévky oravska sajtlava polievka šajtlava šajtlavá polievka slovenské polievky polévka šajtlkava masité polévka recept polévka z hlávkového zelí recepty oravská šajtlava recept polévka šaljtlava slovenske polévka slovenska kapustova polevka polievka na slovensku slovenská šaitlava oravská polévka recept recept oravska sajtlava slovenske polievky kapustová polévka sajltava cajtlava
Suroviny: zelí hlávkové, brambory, zelenina kořenová, sádlo, slanina, mouka hladká, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, voda,
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
18 názorů