Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá fazolačka

Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Polévku připravíte na cibulovém základu, přidáte vařené fazole, brambory, okořeníte a doplníte opečenou klobásou. Polévka je výborná s chlebem, nebo ji ochutnejte jen tak.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení fazolí

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení fazolí)

25. 11. 2017 19:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 411 kJ / 1 054 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky19,59 g
Vláknina98,65 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy119,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

19. 5. 2021 22:37

:-KJosefZeravicky: tož teda nevím, kdo z nás bude ten pravověrný Moravák ze Slovácka, lesti sa to pozná podle fazolovéj polévky: fazolu uvaříme ve větším množství vody. V dalším hrnci usmažíme cibulu dobře dočervena, na ňu slejeme větší část vody z uvařenéj fazole, přidáme kořenovú zeleninu, osolíme, dáme koření a uvaříme doměkka. Potom do polévky přidáme trochu uvařenéj fazole a je hotovo. A přikusujeme bálešky z jalového těsta upečené v trúbě.
Zbytek uvařenéj fazole zpracujeme " pohustu". Moraváci věďá jak:-D:-D:-D

Juraj Horak

19. 5. 2021 22:14

Simona Skolakova: Simono , to neni o poucovani , to vedeli nasi predkove a vedeli co delaji . A my se stale musime ucit jejich moudrosti . No zkuste si udelat mekoucka jatra a pred spracovanim je dobre posolte . Nebo varte soju , dopadnete jako super scenka Vlasty Buriana , ze tri dni varil vejce a stale byla tvrda . Musite vedet napr. , kdy je soja akorat a nasi predkove to vedeli .

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 5. 2021 21:38

JosefZeravicky: Juraj Horak: no a teď jak se říká babo raď:-K:-8:-8:-8

Juraj Horak

19. 5. 2021 21:15

JosefZeravicky: Nemohu s Vami souhlasit . To je jako by jste varil drstkovou polevku a kdyz projde varem vyvar slil a dal novou vodu . Prijdete o to nejlepsi . Cerstve drstky se namoci minimalne pres noc do octove vody . Na dalsi do slane vody a treti den se proplachuji studenou . potom se vari a vyvar nevyleva . Zrovna tak voda z brambor ma vic vitaminu a mineralu nez uvarene brambory same . Cesnecka , kminka ,super polevky .
A proc to pisu ? To same plati i o lusteninach .

JosefZeravicky

19. 5. 2021 20:55

DOBRÝ DEN.
Fazulová polévka je mojí nejoblébenější polévkou a vařím ji po maravsku.
Vařit ji v té vodě, kde se namáčí mi nepřipadá vhodné, už jen z toho důvodu, že takto uvařená fazula a poté použitý vývar způsobuje silné nadýmání. To se odstraní tím, že namočenou fazoli dáme do nové vařící vody a vařímme kolem pěti minut, potom zcedíme a dáme novou vodu, kde vaříme takzvaně na skus. Aby byla fazulová polévka i barevně zajímavá, tak dávám fazulu několika barev- bílá, fialová, stakatá a podobně.
Zajímavost chutě by měla přinést ta osmažená klobása či kabanos, nikoliv vývar z uzeného . Když tak jen zeleninový vývar.
U nás se rambory nedávají, neb vezmou fazulové aroma, ale dávají se noky z hrubé mouky, vajíčka , soli , případně trochu podravky, . Tyto noky po uvaření s fazolí, polévku patřičně lehce zahustí a nedává se takzvaná zásmažka.
ALE ZASE NECHCI TÍMTO TENTO RECEPT ZAHODIT, JEN KDYŽ S NĚČÍM TŘEBA NESOUHLASÍM, DÁM Z ODBORNÉ A ZKUŠENOSTÍ POTVZENÍ SVŮJ POHLED.
Jo, a jako příloha k polévce se dávají beleše. Je to nesladké těsto osmažené podobně jako koblihy, i svojí velikostí.

NEŽ MNĚ BUDETE ,,KAMENOVAT,, , zkuste naši slováckou fazulovicu, ale hlavně s těma belešama , a hned poznáte i naši slováckou mentalitu a hrdost, že jsme moravané.
,,TOŠ TAK,,

mika59 mika59

10. 1. 2021 16:23

Milan Cexa: Děkuji, jsem ráda že chutnalo :-K:-K

Milan Cexa Milan Cexa

10. 1. 2021 15:01

Moje manželka Pavlunka je bulharka. Tvůj recept se jí v kalendáři moc líbil. Pustila se do vaření. Přidala i maso z uzemnych žeber.
Bylo to vynikající jídlo, moc mi chutnalo :-)

mika59 mika59

29. 11. 2017 18:03

kofola: Moc děkuji za milou zprávu..;-):-K:-K

kofola kofola

29. 11. 2017 17:48

I s plnou pusou se blbě píše. Dobrota<3:yes::-!

mika59 mika59

26. 11. 2017 19:12

Sudet: Děkuji..:-K:-)

mika59 mika59

26. 11. 2017 18:38

Ivosisko: Ne, to je jen jarní cibulka na ozdobu i chuť....A ten uzený vývar to je skvělá věc....taky ho hned tak využiji...;-):-K

Ivosisko Ivosisko

26. 11. 2017 18:21

Mohu být tak trochu hnidopych? :-p Co to tam je to zelené? Řapíkatý celer? :-O

Jinak fazolačka (stejně tak, jako zelňačka) patří mezi moji základní výbavu - vždy, když vařím uzené koleno či nějakou jinou uzenou část prasátka, tak vývar využívám na tyto dvě přesnídávkové polévky. :-Q

Sudet Sudet

26. 11. 2017 06:45

Úžasná, dělám<3dávám ještě smetanu<3

mika59 mika59

25. 11. 2017 21:37

Anna Kocikova: Drahuško děkuji...krásná fotka....:-K;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 11. 2017 21:33

Miladko,mňam:-Q:-Kfazolačku máme moc rádi,jen já,líná kuchařka,používám fazole v plechovce:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolačka poctivá fazolová polévka recept na fazolačku nejlepší fazolačka rychlá fazolačka polévka z barevných fazolí fazolacka recept fazole recepty slovenská fazolačka polevka z fazoli barevnychz klobasou recept poctiva fazolova polevka fazolacka s bramborem fazolacka s klobasou recepty na madarskou fazolačku polévka z barevných z fazolí recept fazolacka rychla fazolacka s klobasou fazolová polévka z vyvaru fazolačka recepty beskydska fazolacka

Suroviny: fazole barevné, cibule, brambory, klobása, sádlo, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový

TopRecepty.cz

Poctivá fazolačka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m8O