Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá fazolačka

Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Polévku připravíte na cibulovém základu, přidáte vařené fazole, brambory, okořeníte a doplníte opečenou klobásou. Polévka je výborná s chlebem, nebo ji ochutnejte jen tak.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení fazolí

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení fazolí)

25. 11. 2017 19:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 411 kJ / 1 054 kcal
Bílkoviny52,08 g
Tuky19,59 g
Vláknina98,65 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy119,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JosefZeravicky

19. 2. 2022 13:39

hospodyne: DOBRÝ DEN,
toš sa nebudem pasovt o větším moravákovi, protože fazulovica je enom malé pérečko našich kuchařskéhých tradic. Enom k téj cibuli, u nás se dělá víc do růžova, nikoliv do červena (pokud néni červená) aby nepřinesla lehký nádech hořkéj chuti. ALE VĚC CHUTI A TRADIC. Stejně tak vaříme fazulu na skus, né do měka, neb potom z ní sů zvlášť ty slupky. Enom u nás se dělají noky(hrubá mouka, vajíčko a podravka) krásně polévku zahustí bez zásmažky.
A aby fazulovica měla chuť aj masa, tak osmazuju zabíjačkový kabanos- je vynikající od makovca.
Ty beleše z jalového, to nemá chybu.
Česnek a majoránka to musí nakonec jistit.
,,TOŠ TEDA TAK,,

mika59 mika59

18. 2. 2022 16:07

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji :-K:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 2. 2022 11:57

:-)<3<3 skvělý recept a krásná fotečka :-K

Eja57 Eja57

21. 5. 2021 19:04

Dajda: kuřecí játra solim taky rovnou, ale u minutkovych vepřových bych si to netroufla, Ty ano?

Dajda Dajda

20. 5. 2021 22:43

Eja57: hospodyne: Mně zdrhnul slíbený recept. :-D Tady je: https://www.recepty.cz/recept/kureci-jatra-ber-neb.... Fazolačka to není, ale dobré to je moc! Ostatně já debatu o solení jater u Poctivé fazolačky, která nepochybně poctivá a chutná je, nezačala. :-D

Juraj Horak

20. 5. 2021 20:43

Dajda: Tady je to o vareni a zadny priklad z jineho jidla nemuze uskodit .

Eja57 Eja57

20. 5. 2021 20:36

hospodyne:ale jooo:yes:

hospodyne

20. 5. 2021 20:04

:-KEja57: ale poučné to bylo, ne??:-D

Eja57 Eja57

20. 5. 2021 19:55

Někam nám zdrhnul recept na poctivou fazolačku :-O

Dajda Dajda

20. 5. 2021 19:44

Jana Pá: janana: Kdo nevěří, ať tam běží! Nebo ať si sám uvaří - tady je recept od opravdu zkušené kuchařky (vyzkoušela jsem řadu jejích receptů) na velmi jednoduchou, ale moc chutnou přípravu kuřecích jater. Dělala jsem je už mnohokrát. Játra se solí se před tepelnou úpravou a jsou opravdu měkoučká. Nesmí se samozřejmě přepéct, ale to už je jiná věc.;-)

Dajda Dajda

20. 5. 2021 06:05

Juraj Horak: A víte, že to jde:-!Tedy udělat měkoučká játra a před tepelným zpracováním je osolit:-! :-O Naši předkové věděli leccos, ale my snad úplně blbí kuchaři taky nejsme, jak svědčí tyto stránky. :yes: Ale tady je to spíš o fazolačce než o játrech nebo šumajstru.

Juraj Horak

19. 5. 2021 23:12

hospodyne: Tak jsme delali bramborovu macku . Misto fazule brambory a mleko ,

Juraj Horak

19. 5. 2021 23:07

hospodyne: To beru , zkuste sumajstr . Su zvedavy co Vy na to .

hospodyne

19. 5. 2021 23:04

:-KJuraj Horak: pohustu je zasmažené cibulovou jíškou / okyselit, bobkový list, pepř/ Protože to bylo zásadně páteční jídlo, tak jen kus chleba. Tenkrát bez uzeniny, ale tou se fakt nic nezkazí:-D

Juraj Horak

19. 5. 2021 22:50

hospodyne: Nevim , co je po hustu , ale my jsme delali sumajstr . To se smicha stejne mnozstvu fazule a ryze , poradne omasti sadlem a osoli . Studene nebo vrele vzdycky dobre .

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolačka poctivá fazolová polévka recept na fazolačku nejlepší fazolačka rychlá fazolačka polévka z barevných fazolí fazolacka recept fazole recepty slovenská fazolačka polevka z fazoli barevnychz klobasou recept poctiva fazolova polevka fazolacka s bramborem fazolacka s klobasou recepty na madarskou fazolačku polévka z barevných z fazolí recept fazolacka rychla fazolacka s klobasou fazolová polévka z vyvaru fazolačka recepty beskydska fazolacka

Suroviny: fazole barevné, cibule, brambory, klobása, sádlo, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový

TopRecepty.cz

Poctivá fazolačka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m8O