Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdoulový sýr ze slupek

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby sušení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby sušení)

24. 11. 2017 15:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

30 kousků

Nutriční hodnoty

Energie11 181 kJ / 2 672 kcal
Bílkoviny17,65 g
Tuky35,25 g
Vláknina46,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy547,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kdoule je ovoce s léčivými účinky. Obsahuje 10% cukru, pektin, kyseliny, třísloviny, silice, vitamín C, draslík, fosfor, hořčík, vápník, měď, železo atd.

Při výrobě tohoto sýra se využívají slupky kdoulí, jinak odpad, který vzniká při výrobě kdoulového kompotu. Dobře vyzrálé kdoule mají žlutou barvu a jemnou vůni.

Po natrhání necháme kdoule ještě několik dní dozrát, aby získaly barvu a vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

18. 11. 2019 08:48

Ten názov je veľmi starý, zrejme všade sa to volá "syr". Pamätám z detstva, mamka to varila dlhé hodiny (z dulí-ovocia, nie zo šupiek), strašne dlho sa to zahusťovalo odparovaním. Trvanlivá záležitosť, potom sme to mali len zabalené v papieri v studenej špajzi.

medanek medanek

17. 11. 2019 23:41

hosta: Také znám jako sýr. U nás to dělávala babička běžně, sušila to na ústředním topení a já s bratrem jsme se o to mohli poprat. Pamatuji si to jako velkou dobrotu. Prostě se tomu říkalo sýr;-):-8:yes: Jen si vzpomínám, že se to dělaao z kdoulí a ne ze slupek.

hospodyne

24. 11. 2017 19:57

cathleen: Já to také znám pod názvem sýr. Děláme to od nepaměti, možná už prababička. Ale teď je ještě nemám dozrálé, až kolem Vánoc.

hosta hosta

24. 11. 2017 19:54

cathleen: znám skoro totožné sušené cukroví z hrušek, taky se mu říká sýr - jen, že stále nevím, kde tahle dobrota k názvu přišla:-D - asi už někdy za časů MDR:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 11. 2017 18:26

hosta: Jituš, mám podobné ve starších zavařovacích kuchařkách - nazvané jako sýr...nevím, jak bych to jinak nazvala (možná doplnit něco za nadpis, do závorky:-?)

hosta hosta

24. 11. 2017 17:32

Je to zajímavé, ale název "sýr" je myslím dost zavádějící:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kdoulový sýr kdoule sýr kdoulový sýr recept syr z kdoule kdoule recepty sušení kdoulového cukroví mrazene kdoule recept kdoulovy syr ldoulový sýry koláče s odpadu dužin

Suroviny: kdoule, cukr krystal, rozinky, ořechy vlašské, kyselina citronová, skořice mletá, olej

TopRecepty.cz

Kdoulový sýr ze slupek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WrOn