Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý okurkový salát s cherry rajčátky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

27. 7. 2017 22:43

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie312 kJ / 75 kcal
Bílkoviny2,50 g
Tuky0,50 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento salát je výborný, když je vychlazený a krásně osvěží v letních dnech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenunka Lenunka

28. 7. 2017 14:46

hosta: já myslím, že to budou mít i v jiném marketu:-)

hosta hosta

28. 7. 2017 14:35

Lenunka: hmm - Tesco je jediný krám, který (pokud nevyrazím na delší cesty) nemám v dohledu, ale budu na to myslet:-p

Lenunka Lenunka

28. 7. 2017 14:33

hosta: nemají ho tam dlouho, nedávno jsem to tam viděla jako novinku:
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2...
a teď ho mají koukám i v akci:-):-K

hosta hosta

28. 7. 2017 14:30

Lenunka: :-O - třtinový používám hodně, ale že se dělá i moučka slyším poprvé:-O - díky za info:-K

Lenunka Lenunka

28. 7. 2017 14:26

hosta: já používám třtinový nerafinovaný moučkový (kupuji v Tescu), tam se přidává jako protihrudkující látka bramborový škrob, je to taky něco co v cukru nemá co dělat:-D, ale aspoň to nejsou éčka:-)

hosta hosta

28. 7. 2017 14:22

magdalenka: Jasně - ale mně moučka rozpuštěná ve vodě nějak nechutná - mám z ní takový "křídový" pocit. Možná je to tím přidaným protihrudkujícím oxidem křemičitým:-), používám taky krystal či krupici

MiskaM MiskaM

28. 7. 2017 14:20

hosta: krystalovy používám jako vždycky ;-)

hosta hosta

28. 7. 2017 14:18

MiskaM: Ale určitě, při postupu z receptu se po deseti minutách rozpustí cukr i v okyselené vodě:-) - jaký cukr používáte, není napsáno. :-)

magdalenka magdalenka

28. 7. 2017 14:13

V podstate je to úplne jedno, veď sa to zmieša s uhorkami a tam sa priehľadnosť stráca beztak.:-D

MiskaM MiskaM

28. 7. 2017 14:06

hosta: voda zakalená neni dělám to tak pořád a salát je vždy dobrý a zálivka jak by smed ;-)

hosta hosta

28. 7. 2017 14:01

Lenunka: to asi ano - ale zakalí vodu :-)

Lenunka Lenunka

28. 7. 2017 12:44

MiskaM: když se přidá cukr moučka, tak je to rychlejší ;-) a jak píše hosta, je lepší to okyselit nakonec :-)

hosta hosta

28. 7. 2017 12:42

MiskaM: no - ono je to trošku obráceně:-) - voda se nejdříve osladí a osolí, nechá chvilku stát, aby se krystalky rozpustily, pak se zamíchá a teprve nakonec přidává ocet - v okyselené vodě se cukr a sůl rozpouští hůře:-);-). Klasika, normální sladkokyselá zálivka na salát (jakýkoliv). Jen moc nevím, proč bych měla před strouháním okurku půlit:-)

MiskaM MiskaM

28. 7. 2017 12:39

Lenunka: to mi rikala vzdy mama ze kdyz se udělá zálivka s octem tak musí chvilku stát když se přidá cukr ;-)

Lenunka Lenunka

28. 7. 2017 12:31

proč ta voda s octem musí 10 min stát?:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: salát z rajčat a okurky co s rájčátky recept na salat z rajcat okurky.....

Suroviny: okurka salátová, rajče cherry, ocet, sůl, pepř, cukr

TopRecepty.cz

Rychlý okurkový salát s cherry rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7xM8