Halušky se zelím a slaninou
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a příjemně překvapte své blízké.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 187 kJ / 2 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,86 g |
Tuky | 267,62 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 728 mg |
Sodík | 5,03 g |
Sůl | 12,42 g |
Sacharidy | 82,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Porcí je dost, ale pokud milujete halušky stejně jako my, tak to moc porcí ani nebude.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2018 16:55
Do pravých halušek patří kysanané zelí samozřejme, že syrové.
Používá halušrář a okamžitě zamíchám, nikdy se mně nezlepili, ani nerozvařili.
Halušky nepřeplachují studenou vodou, ale po scezení dám do misy a okamžitě přidám zelí a teplý omastek.
Halušky snesou více omastku, já to dělám co lžíce to škvarka.
28. 7. 2017 18:59
28. 7. 2017 17:07
27. 7. 2017 11:42
Těsto jsem se naučila dělat tak, že v míse smíchám polohrubou mouku se solí, vodou zadělám hustší těstíčko a přidám pár najemno nastrouhaných brambor a pepř. Takto se mi nikdy nerozvařily, vždy byly krásně pevné, nerozblemcané a s bramborovou chutí
27. 7. 2017 08:53
27. 7. 2017 07:24
Varenie halušiek...ak robím halušky cez haluškovač, ako uvádzate, tak sú malé, a preto sú hotové vtedy, keď vyplávu navrch. Halušky sádzané z lopára treba trošinka povariť.
Ospravedlňujem sa za takýto komentár, ale pri tomto recepte som pochopila, prečo mi niekoľko Čechov povedalo, že jedli halušky a viac nie, že im nechutia.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 18 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 21 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 28 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Halušky lze tvarovat několika způsoby podle možností a zkušeností. Nabízíme video se třemi možnostmi tvarování
Rychlé a levné halušky z mouky a brambor. Jak je snadno připravit a s čím je podávat
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex
Další recepty
Tématické fráze: halušky se zelím halušky se slaninou jak se vaří halušky halusky sterilizovane zeli a halušky halusky se zelim recept halusky se zelim a spekem top recepty halušky recept na halušky se zelím jak se vaří halušky recept halušky top recepty recept halušky se zelím s čím halušky prave halušky se zelím priprava zeli na halušky halušky sterilizovane zeli halušky se zelím 4 brambory halušky ze se slaninou recept halušky recept se se slaninou halusky ze zelim a s anglickou slaninou
Suroviny: brambory, slanina, zelí bílé kysané, mouka hladká, vejce, sůl, pepř
Halušky se zelím a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEK4
6 názorů