Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky se zelím a slaninou

Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a příjemně překvapte své blízké.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 7. 2017 01:42

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie12 187 kJ / 2 913 kcal
Bílkoviny37,86 g
Tuky267,62 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 728 mg
Sodík 5,03 g
Sůl12,42 g
Sacharidy82,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Porcí je dost, ale pokud milujete halušky stejně jako my, tak to moc porcí ani nebude.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

midave

6. 4. 2018 16:55

Do halušek vejce nepatří , ani se nastrohané brambory se nezbavují vody, ale zahustí se moukou.
Do pravých halušek patří kysanané zelí samozřejme, že syrové.
Používá halušrář a okamžitě zamíchám, nikdy se mně nezlepili, ani nerozvařili.
Halušky nepřeplachují studenou vodou, ale po scezení dám do misy a okamžitě přidám zelí a teplý omastek.
Halušky snesou více omastku, já to dělám co lžíce to škvarka.

tejaja tejaja

28. 7. 2017 18:59

franto: :-D:-D Samozrejme, veď je jedno, s čím sú tie halušky.

franto

28. 7. 2017 17:07

Do zemiakoveho cesta /surovych zemiakov/sa vajce nedava aj ked sa robia bryndzove halusky.

Sudet Sudet

27. 7. 2017 11:42

<3
Těsto jsem se naučila dělat tak, že v míse smíchám polohrubou mouku se solí, vodou zadělám hustší těstíčko a přidám pár najemno nastrouhaných brambor a pepř. Takto se mi nikdy nerozvařily, vždy byly krásně pevné, nerozblemcané a s bramborovou chutí:-p

magdalenka magdalenka

27. 7. 2017 08:53

Múku dávam polohrubú alebo hrubú, nevymačkávam zemiaky, naraz hádžem do vriacej vody malé množstvo halušiek, okamžite po vyplávaní vyberám. Dlhší pobyt vo vode ich konzistencii neprospieva.

tejaja tejaja

27. 7. 2017 07:24

Hm, halušky milujem, aj s kapustou, ale takto nie. :-K Z nastrúhaných zemiakov žiadnu vodu nevymačkávať. Žiadne vajcia do cesta, zemiaky obsahujú škrob (lenže keď časť z neho vylejete, že...). A kapusta poctivá, hlávková, alebo druhá alternatíva - kyslá. Lenže zo suda, prípadne dostať v obchode balenú kyslú kapustu, ale nie sterilizovanú.
Varenie halušiek...ak robím halušky cez haluškovač, ako uvádzate, tak sú malé, a preto sú hotové vtedy, keď vyplávu navrch. Halušky sádzané z lopára treba trošinka povariť.
Ospravedlňujem sa za takýto komentár, ale pri tomto recepte som pochopila, prečo mi niekoľko Čechov povedalo, že jedli halušky a viac nie, že im nechutia. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky se zelím halušky se slaninou jak se vaří halušky halusky sterilizovane zeli a halušky halusky se zelim recept halusky se zelim a spekem top recepty halušky recept na halušky se zelím jak se vaří halušky recept halušky top recepty recept halušky se zelím s čím halušky prave halušky se zelím priprava zeli na halušky halušky sterilizovane zeli halušky se zelím 4 brambory halušky ze se slaninou recept halušky recept se se slaninou halusky ze zelim a s anglickou slaninou

Suroviny: brambory, slanina, zelí bílé kysané, mouka hladká, vejce, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Halušky se zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WEK4