Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu pomazánka se zeleným mojo kořením a pažitkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 7. 2017 21:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 944 kJ / 704 kcal
Bílkoviny49,00 g
Tuky51,75 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mojo koření (čteme mocho) pochází z Kanárských ostrovů a existuje ve dvou variantách, zelené a červené. Zelené mojo koření (mojo verde) získává svou barvu ze zelených paprik a dále obsahuje česnek, římský kmín a oregano. Prodává se ve variantách jemné (suave) a pikantní (picante) (objednat ho můžete například zde http://www.el-gofio.cz/kategorie-produktu/mojo-oma...). Na Kanárských ostrovech se používá na přípravu tradiční mojo omáčky, což je dip vyrobený z mojo koření, oleje (často slunečnicového nebo olivového), soli, octa a česneku. Já jsem se rozhodla s kořením experimentovat a použít ho i na další recepty.

Pozor, i jemná varianta koření je poměrně ostrá a doporučuji ji přidávat po malých množstvích, až než dosáhneme požadované pikantnosti.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

2. 10. 2023 18:48

petram: Jen si dovolím přidat poznámku, že zmíněné Tamari je japonská sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt (dalo by se říci jako odpad) při zpracování miso pasty. Dělá se jen v Japonsku, v jiných zemích se sója fermentuje pomocí jiných mikrobiálních kultur. Sójová omáčka Tamari neobsahuje (na rozdíl od jiných sójových omáček) další ochucovadla, zvýrazňovače chuti a podobně. Obsahuje však více než 10% soli, používá se proto i k solení pokrmů.

mysulka mysulka

23. 7. 2017 18:43

<3:yes:

petram petram

21. 7. 2017 07:27

Já v tomhle souhlasím s tejajou, nic se nesmí přehánět. Věřím, že soja je prospěšná ve své přirozené a hlavně fermentované formě (hlavně tempeh, natto, Tamari). Občas si dám i tofu. Rostlinné mléko raději volím bez soji (rýžové, pohankové, kokosové a mandlové). Rostlinné jogurty už hodně let vůbec nekupuji, místo toho si kvasím domácí jogurt z ovesných vloček (oatgurt, recept tady někde mám). Sojový texturát (nudličky, drť, ďobáčky a podobně) nepoužívám vůbec, nevidím v něm žádný nutriční přínos.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2017 23:08

tejaja: Nejedla. Tak maximálně 2x týdně. Jestli je to hodně? Nevím.

tejaja tejaja

20. 7. 2017 20:21

Jana Remkova: No, to si toho jedla zo sóje príliš veľa, a samé texturáty, až na to mlieko a tofu. Ono každý extrém nie je dobrý, aj to najzdravšie a najkvalitnejšie sa nedá v množstve preháňať.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2017 19:02

tejaja: Já jsem na vyšetření musela vyjmenovat úplně všechno, co jsem ze soji používala. Granulát, holandské nudličky, kostky, plátky, mléko, tofu, jogurty, smetanu atd. Všechno prý špatně. Doktor se zlobil, že všichni chceme být strašně zdraví a jen si přivoláme vleklé, někdy hodně zásadní problémy. No, užila jsem si své, teď se snažím co to jde anulovat své chyby. Kdybych o tom nikdy nečetla, neřeknu nic. Ale četla jsem a říkala jsem si, že takových blbin už jsem četla..:-(. Jenže tentokrát jsem jim měla věřit. Co už, už je to trochu lepší ;-)

tejaja tejaja

20. 7. 2017 17:30

petram: Ďakujem. ;-)
Janka, sójové nudličky nie je sója, ale texturát. A to je už iná káva. To nepoužívam v nijakom prípade, len sóju a tofu. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2017 11:21

magdalenka: Nevím, problémy se střevy a doktor mi řekl, že si se zdravím zahrává spousta lidí, když konzumuje sojové výrobky.

magdalenka magdalenka

20. 7. 2017 10:32

Jana Remkova: niečo ako alergická reakcia na sóju???

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2017 09:55

Z tofu a jiných sojových výrobků jsem začala mít velké zdravotní potíže, které přetrvávají i přes léčbu. Například sojové nudličky a z nich ďobáčky jsem milovala, ale už nikdy..

petram petram

20. 7. 2017 07:46

tejaja: Nahradit by určitě šlo, i když výsledek samozřejmě bude trochu jiný. Namíchala bych římský kmín, oregano, česnek, chilli, sůl, a kdo má rád, tak zelený koriandr.

tejaja tejaja

20. 7. 2017 07:43

Priznám sa, že som nevedela, čo je to mojo korenie, a veľmi ďakujem, že si to v poznámke vysvetlila. Recept sa mi páči a chcem sa spýtať, musí tam byť mojo korenie alebo sa dá niečim nahradiť? Niečim menej ostrým? ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomazanka z tempehu tempeh pomazanka mojo verde suave škvarková pomazánka tempeh oatgurt vyroba

Suroviny: tofu natural, olej, sůl, koření, pažitka

TopRecepty.cz

Tofu pomazánka se zeleným mojo kořením a pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkKr