Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 95,40 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 381,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanin je tu spousta, tuhle mám z jednoho z loňských výtisků časopisu Vlasta a tu jsem ji nenašla, tak jsem ji přidala. Je to jedna z nejlepších bublanin, jakou jsem kdy jedla.
Ubrala jsem cukru a délku i stupně pečení jsem si přizpůsobila - tohle záleží na troubě, každá peče jinak, je lepší bublaninu častěji zkontrolovat. Cukr jsem vyměnila za hnědý - pokud budete dávat bílý cukr, tak ho dejte víc, hnědý Demerara je podstatně sladší, proto ho není potřeba tolik.
Višně jsem měla mražené, buchta sama o sobě je poměrně sladká i po odebrání cukru, takže cukrovat ji není třeba, nebo jen maličko, záleží na chuti každého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2018 06:31
Jana Dorazinová-Remková: Fakt? Já myslela, že dneska už se dělají jen kombinované sporáky - nahoře plyn, dole elektrika, nebo jen elektrika. Vyrostla jsem v domě s elektrikou a pak vařila a pekla více než 20 let na plynu. Plynovou troubu jsem neuměla zapálit, plynu jsem se bála, ale naučila jsem se to a kupodivu byla s úplně obyčejnou plynovou troubou spokojená - hodně lidí říká, že při pečení v plynu se jídlo vysušuje, ale mně to rozhodně nepřipadlo. Rozhodně ale není trouba jako trouba, ať už se v ní topí čímkoliv, stejně tak každý vařič vaří jinak.
18. 6. 2018 22:17
Dajda: Jsou a kolik!
18. 6. 2018 19:31
Johanka128: Jasně. A taky je prima, když střídáte plyn a elektriku (i když teď už plynové trouby nejsou).
18. 6. 2018 17:02
Johanka128: Dajda:
Tak jo
Tak jo
18. 6. 2018 16:37
casino: Dajda: Ono se stačí jednou přestěhovat a hned můžete zkoušet všechny recepty znovu a upravovat časy podle nové trouby
18. 6. 2018 16:13
casino: Tak tomu casino můžete věřit úplně klidně. Stačí, když máte dvě domácnosti, dvě kuchyně a dvě trouby - to si hned tuhle pravdu ověříte.
18. 6. 2018 16:11
"...na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut."
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé...
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé...
29. 4. 2017 19:32
Určitě bude dobrá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vlastní občerstvení do letadla? Poradíme vám, co si s sebou můžete bez obav vzít na palubu
V době respiračních onemocnění hraje důležitou roli vitamín C. Proč zrovna on? A skutečně je jeho bohatým zdrojem citron?
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: višňová buchta třešňová bublanina třešňová buchta nejlepší třešňová bublanina třešňová bublanina recept bublanina z višní recept na visnovou bublaninu nejlepší třešnová bublanina recept recept na višňovou buchtu vyšňová buchta bublanina recept višnová buchta na plech recept na višnovou buchta recepty vlasta recept třešnová bublanina visnovy buchta višnova bublanina s ovocem bublanina s višňami vyšnova bublanina časopisy recepty
Suroviny: žloutek, cukr hnědý, máslo, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, mouka hrubá, višně
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
8 názorů