Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory podle mne

Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají velmi chutné maso. Spolu s medvědím česnekem to bude skvělá kombinace.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

20. 4. 2017 23:52

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie9 421 kJ / 2 252 kcal
Bílkoviny175,99 g
Tuky93,46 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 5,72 g
Sůl13,13 g
Sacharidy165,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

21. 4. 2017 17:53

Pokud vím, všeobecně platí, že nové brambory se mají vařit ve šlupce, zatímco staré je lepší oloupat. ;-)

tejaja tejaja

21. 4. 2017 17:20

:-) Ten kmín len prekryje chuť solanínu, zlepší chuť zemiakov. Ale tým sa solanín neodstráni. Tým nechcem povedať, že váš recept je zlý, naopak. ;-)
Lenunka: Silice v rasci pôsobia inak, určite nie proti toxicite solaninu. Ten sa môže výrazne znížiť olúpaním nielen šupky zemiaku, ale aj asi 2-3 mm vrstvy pod ňou. ;-)

janky3 janky3

21. 4. 2017 15:20

tejaja: Dopručovali to staří bylinkáři, pro starší brambory, které jsou pod slupkou skrytě zelené a pokud už začínají klíčit. Já to dodržuji. Samozřejmě u mladých brambor se nemusí, ale já ho tam dávám stejně. Kdo to považuje za zbytečné, dávat ho tam nemusí. To je jasné. Já popisuji, co dělám já. Zelená místa pak oloupu i se slupkou. Ale měli jsme chuť na Francouzské, tak jsme je udělali i ze starých. Jinak je dělám přes léto až do listopadu.:-K

Lenunka Lenunka

21. 4. 2017 14:02

tejaja: kmín tam funguje tak, že sice solanin neodstraní, ale účinky jeho silice působí proti účinkům solaninu. Nepere se to tedy v bramboře, ale až ve vás :-). Což tedy znamená, a v tom máte pravdu, že asi nemá moc smysl dávat ho do brambor vařených ve slupce, když se to stejně slije a oloupe :-). Ale jinde to význam má, osobně bych v tomto receptu okmínovala až ty brambory v pekáči:-);-)

tejaja tejaja

21. 4. 2017 08:34

Môžem sa opýtať, čo je na zemiakoch nezdravé ? Ak myslíte solanín, tak ten žiadnym varením neodstránite, ani kmín nepomôže, Znížiť množstvo solanínu na jar je možné jedine dôkladným ošúpaním, hlavne zelených častí, a vyrezaním klíčkov.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzské brambory dobré francouzské brambory francouzské brambory recept recept na francouzské brambory francouzské na brambory francouzský brambory francouzské brambory z cukety klíčky na bramborách top recepty francouzské brambory proč se dává kmín do brambor solanin v bramborách francouzske brambory bez smetany brambory na jaře francouzské brambory podle pohlreicha priprava francouzskych brambor francouzské brambory příprava brambory s klíčky recept francouzske brambory francouzské brambory s tvarohem kuchař ví recepty francouzské brambory

Suroviny: brambory, kmín celý, maso uzené, sádlo, olej, cibulka jarní, cuketa, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, česnek mědvědí, mrkev, pórek, sůl, pepř mletý, koření na grilovanou zeleninu, libeček, smetana, vejce

TopRecepty.cz

Francouzské brambory podle mne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WAxn