Velikonoční aspiková vejce
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky. Dochutit a vyladit náplň můžete podle vlastní fantazie.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
Tuky | 69,60 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Už 11 let mailem koluje recept na aspik, ztuhnutý ve vaječných skořápkách.
V receptu jsou jiné suroviny, chybí gramáže, takže jsem si vše odvážila, odměřila a upravila podle sebe a naší chuti.
Místo šunky můžete použít libovolný druh vařeného či pečeného masa a zeleninu podle toho, jakou máte rádi.
Chuť nálevu je na každém z vás. Tato várka vyjde přibližně na 9 -10 vaječných skořápek.
Můžete také použít návod přímo na sáčku od želatiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 4. 2017 10:38
Super
13. 4. 2017 10:29
magdalenka: Taky jsem překvapená..https://www.toprecepty.cz/recept/11054-zelatinova-...
13. 4. 2017 08:04
Ešte stále prekvapíš...vajíčka sú nádherné a verím, že chuťovo tiež!
13. 4. 2017 06:11
Krásná vajíčka
12. 4. 2017 22:11
Ta jsou krásná
12. 4. 2017 18:40
Moc pěkné
12. 4. 2017 18:35
Moc hezky to vypadá
12. 4. 2017 18:20
užasné
12. 4. 2017 17:42
Původní komentář jsem odstranila.Vkládání fotografií již funguje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 3 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaký je rozdíl mezi agarem a želatinou? Použití zahušťovadel je snadné
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Jaké jsou tradiční velikonoční dobroty? Je libo jehněčí pečínku, šoldru nebo vaječný sýr ve tvaru hrudky?
Další recepty
Tématické fráze: vejce v aspiku aspiková roláda velikonoční recepty recept vejce v aspiku velikonočni vejce tresena buchta recept na ruské vejce v aspiku vajicka v aspiku váječný aspiku ruská vejce v aspiku aspiky recepty recepty vejce v aspiku velikonoční aspiková vajíčka použití vaječných skořápek velikonoční vejce recept aspik ve skořápce aspiková miska velikonoce vejce recepty na ruske vejce v zelatyne priprava aspiku
Suroviny: šunka, želatina prášková, hrášek sterilovaný, petrželka, mrkev, vejce, cukr, majonéza, olej
Velikonoční aspiková vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Gg
24 názorů