Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí griotka 2

Sladký likér překvapivě snadno vyrobíte doma. Můžeme vám doporučit jediné, naložte si, co nejvíce višní můžete. Jakmile totiž griotku po šesti týdnech ochutnáte, budete se k ní stále častěji vracet.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min Doba zrání 6 týdnů

20 min (20 min příprava, Doba zrání 6 týdnů)

12. 6. 2009 06:38

Suroviny pro 2 litry

2 litry

Nutriční hodnoty

Energie5 640 kJ / 1 348 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy305,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svetlana Svetlana

12. 9. 2011 14:47

moni jo, zvlášť když uvážíš, že jsme to dělali nějak v červnu, to už byli tropy a u nás ve sklepě nějak snad ještě víc :-)):-)):-))

monikaK

12. 9. 2011 14:06

Svetlana:to jsme na tom stejně - první láhev - to ti snad byly tropy :-O:-8:-D:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 9. 2011 13:52

Svetlana:;-):yes::yes::yes:

Svetlana Svetlana

6. 9. 2011 13:38

moniko, ono záleží na relativní vlhkosti vzduchu :-D:-D:-D, my máme doma hoooodně suchý vzduch, takže se rychle nějak vypařuje :-D:-D:-D

monikaK

6. 9. 2011 12:09

už mám v lahvích a je to dobrotka:yes:-uvidím,jak dlouho v nich vydrží:-8:-D:-D

lulumi

29. 6. 2011 16:10

Chtěla bych vědět jaké víno dát, bílé či červené? A když to dám do sklenice,tak jí uzavřít víčkem či jen překrýt třeba fólii? děkuji za odpověď

Svetlana Svetlana

29. 8. 2010 22:56

Martino, úplně jako každý jiný alkohol...doma v baru, nebo ve špízce, nebo za skříní (jako naše babička, když ji schovávala před dědou ;-))...ne, v žádném případě nemusí být v lednici - doufám, že bude chutnat ;-)

Martina

29. 8. 2010 11:16

Muzes mi prosim napsat, jak to potom skladujes? Prave jsme griotku dodelali, nalili do sklenic, jen nevim, jestli je staci dat do sklepa nebo radsi nechat v lednici. Poradis mi prosim? Dekuju.

Svetlana Svetlana

22. 7. 2010 10:02

Mirku, mám obavy, že až "někdy příště"...konkrétně u nás je už měsíc po višních...:-(...ale zkus to příští rok, opravdu je dobrá...

Parodie 7

22. 7. 2010 09:59

Ač nejsem nijak velký poživač alkoholu tak tento Rp.na domácí griotku se mně jeví vynikající.Hned jak se dostanu někde k višním,tak jej udělám. :yes:mirek.rybar1@seznam.cz

meduza1998

14. 7. 2010 08:31

Tak to se mi zalíbylo.Určo to zkusím.:yes::yes::-D:-):-)

Pavel

9. 7. 2009 22:03

S tím vímen to může být zajímavý

Katarinka

12. 6. 2009 08:34

Griotku som robila minulý týždeň.Dala som 1kg cukru,fľašu vína,1/2l rumu a 1 kg vykôstkovaných višní.Ale každý má rád inak sladké.Skús a po týždni vyskúšaj,prípadne docukri alebo pridaj alkohol.:-D:-D:-D

Iljusa Iljusa

12. 6. 2009 07:05

podobně dělala i spolupracovnice - ohromná mňamka :yes:+ příjemné pitíčko

Svetlana Svetlana

12. 6. 2009 06:47

anoli, dáš cca 3cm vrstvu višní, vezmeš do hrsti cukr a celý povrch hustě posypeš...nedokážu říct kolik...a takto pokračuješ až do naplnění sklenice...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí griotka griotka recept griotka domácí griotka z višní recept domácí griotka z višní domácí griotka recept recept na griotku griotka z visni recept na domaci griotku domácí rum griotka z višní recept nejlepsi domaci griotka višně v rumu griotka domaca griotka griotka s vínem domací alkohol griotka cena recept griotka recepty griotka griotka z červené řepy

Suroviny: višně, cukr, víno, rum

TopRecepty.cz

Domácí griotka 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjwz