Falešná zabíjačková polévka
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc nabobtnají a stačí je pak povařit kratší dobu.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 869 kJ / 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,69 g |
Tuky | 14,93 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 13,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Miluji kroupy, ale ne moc často dostaneme ze zabijačky základ na "prdlačku". Dělávala jsem ji z koupených jelítek, ale naposledy tam bylo koření, které mi nechutnalo a nepříjemně navonělo i polévku.
Kdo rád kroupy, tak si to užije.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2021 19:54
abakluk:
15. 2. 2020 15:41
Taky si vařím kroupy do zásoby a někdy je přidávám i do zeleninové polévky
15. 2. 2020 08:54
Doporučuji navařit kroupy do předu,dát do sáčku,udělat placku a dát zamrazit,potom se dobře porcují a třeba do uzené a jiné polévky jsou po ruce.
27. 3. 2017 14:11
Vlasta244:
27. 3. 2017 14:03
Moc Vám děkuji za recept- polévka je fakt skvělá
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 12 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 54 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Další recepty
Tématické fráze: zabíjačková polévka zabíjačková polévka zabíjačková polévka recept bílá zabíjačková polévka falesna zabijackova polévka zabíjačková polévka bílá falesna zabijackova falesna zabijacková polévka recept jak dlouho vařit kroupy recept na zabíjačkovou polévku bílá zabíjačková polévka recept zabíjačková bílá polévka zabíječková polévka falešná prdelačka zabíjačková polévka s kroupami zabijeckova polívka zabíjačková polévka postup prdlačka falešná ovarová polévka zabyjackova polevka
Suroviny: krkovice vepřová, vegeta, majoránka, česnek, petrželka, kroupy ječné, koření nové koření, pepř mletý, bobkový list, sádlo, sůl
Falešná zabíjačková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW5N
5 názorů