Kynuté buchty
Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle vlastní chuti, ale klasika v podobě tvarohu, máku a povidel je nejlepší.
Suroviny pro 25 kusů
25 kusů
20 - 30
Nutriční hodnoty
Energie | 16 678 kJ / 3 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 129,06 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 595,41 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2016 18:27
27. 1. 2014 11:46
Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)
K receptu:
Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!
Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)
...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí
8. 11. 2013 21:51
Já být začátečníkem v kuchyni, tak podle tohot receptu buchty určitě neupeču, ... tak snad už je to celé Ok
12. 8. 2013 12:36
3. 6. 2013 17:21
20. 11. 2010 12:11
25. 7. 2010 12:28
20. 6. 2010 13:48
17. 6. 2010 11:29
16. 6. 2010 12:48
20. 5. 2010 13:33
27. 4. 2010 17:37
26. 4. 2010 21:11
16. 8. 2009 10:33
16. 8. 2009 10:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 29 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 48 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno a beze ztrát uchovat droždí. V lednici dlouho nevydrží
Lahodné valašské frgály s mákem podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a tipy, jak na to, aby se koláče vždycky povedly na jedničku
Nadýchané povidlové Honzovy buchty: Péče o kvásek je základ a dvojité kynutí zajistí dokonalý výsledek
Další recepty
Tématické fráze: kynuté buchty kynutá buchta recept na kynuté buchty kynuté buchty s olejem kinute buchty domácí kynuté buchty kynuté buchty recept kynutý buchty recept na buchty buchty recept buchty kynuté kynuté buchty bez kynutí kynute buchty na pare buchty recepty kvásek na buchty recept kynuté buchty buchty s olejem buchty recepty kynute buchty kynutebuchty
Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, droždí, mléko, cukr, olej slunečnicový, rum, máslo,
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
39 názorů