Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový rýpl

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 1. 2017 14:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 143 kJ / 273 kcal
Bílkoviny7,50 g
Tuky0,60 g
Vláknina4,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy57,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi jsem četla v Chodské kuchařce - jde o staré šumavské jídlo :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

20. 10. 2019 17:06

No toto:-O já bramborový maniak ( kromě hranolků a amerických brambor, ty nee) tohle neznám a to mne moje milovaná babička krmila brambory na milion způsobů...
:yes::yes::yes:

sonka.306

6. 2. 2017 00:01

magdalenka: šmorn! Můj taťka několik let vzpomínal na jídlo, které se jmenovalo šmorn... Že ho dělávala jeho maminka... Jenže už nežila a nebylo koho se zeptat. A teď to tu vidím! Bohužel, už mu ho neuvařím - odešel za ní. Udělám si ho a budu vzpomínat...

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 1. 2017 21:50

Pochutnala bych si:-8:-K

maiva maiva

18. 1. 2017 19:11

Uložila jsem si, taky pamatuji z dávných dob:-D:yes:
Zajímavé, jak se vracíme ke starým receptům. Ty hospodyňky uměly dobře kouzlit:-D

casino casino

18. 1. 2017 18:31

hosta: Díky za odkaz:yes:
(Až na použití semen karobu jako platidla:-O To by byl v Levantě Babiš vedle Babiše):-D
***
Recept mě navnadil:yes:
No, kdy to ale má jeden stihnout navařit a sníííst..., nebo aspoň ochutnat?;-(
Zatím (už skoro 3 týdny!) je na pořadu dne Krupice v trojobalu:-(

zizala zizala (moderátorka)

18. 1. 2017 18:24

Je skvělý, dělám ho už moc let, se salátem z kysaného zelí. Bašta za pár korun :yes:

hosta hosta

18. 1. 2017 17:15

magdalenka: rýpl, šmorn - asi si už zavedu nějaký slovník :-D

casino: nevím, čím se cpal Lomikar, leč mléčné kvašení u zeleniny je dost starý recept, možná ho znali i Chodové:-D Jak mu říkali teda nevím http://www.2marie.cz/9/cs/normal/staroceska-inspir...

magdalenka magdalenka

18. 1. 2017 16:53

Do podobných som pridala bramborový šmorn...v podstate identické, len na panvici robené...a je to dobrota - z panvice či rúry!

casino casino

18. 1. 2017 16:42

"... rýpl"
"... s kysaným zelím nebo čalamádou."
No, já tedy opravdu, ale opravdu nechci souznít s částí názvu:-p ba ani nechci nasazovat psí hlavu šumavským strážcům hranice, leč fakt by mě zajímalo jak původně říkali tomu, co teď zoveme čalamádou:-)
Ani tady jsem nic nenalezl: http://malkiel.blog.cz/0911/psohlavci-nebo-chodove :-D

1974andrea 1974andrea

18. 1. 2017 16:30

Tak sádlíčkem vymazat, hm, to by mi jelo :-D To asi brzo zrealizuju . Ty brambory jsou tak variabilní surovinou, já je miluju :-D

rozmarynaH rozmarynaH

18. 1. 2017 16:30

hosta: Ano, ano. Takových jídel mám několik<3. Mistr etikety pan Špaček by obracel oči v sloup:-D

mika59 mika59

18. 1. 2017 15:43

hosta: Můj případ..:-D:-D

hosta hosta

18. 1. 2017 15:41

rozmarynaH: :-D je to z těch jídel, kdy chodíš do pekáče přes den ujídat:-D

rozmarynaH rozmarynaH

18. 1. 2017 15:20

Přesně tak připravovala brambory moje šumavská babička a říkala jim "třesené brambory" a tatínek měl rád právě ty křupínky:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rýpl rýpl recept šumavský šmorn rypl recepty recept rypl chodský rýpl rýpl z brambor bramborový šmorn chodské jídlo rýpl chodský toč recept na rýpl jídlo rypl chodsky toč recept jak se dělá šmorn rypl jídlo vychladlé brambory v recepty šmorn ripl recept uvařené brambory nastrouháme a promícháme co je to rypl

Suroviny: brambory, sůl, mouka hrubá, sádlo

TopRecepty.cz

Bramborový rýpl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5owY