Terlouka (černá polévka)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 726 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,47 g |
Tuky | 6,10 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 232,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Krkonošská kuchařka
Krev se u nás prodává na litry - pokud ji neseženete, autor v knize radí použít krevní tučnici nebo krvavé jelítko.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2017 11:13
Ivosisko: zabíjačky už několik let neděláme, občas z jelítek a vepřového vývaru uvařím falešnou prdelačku.
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev.... Zbytek krve mám zamražený a polívku určitě ráda zopakuji
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev.... Zbytek krve mám zamražený a polívku určitě ráda zopakuji
11. 1. 2017 22:01
Miluji prdelanku ....... samozřejmě, není nad tu pravou, autentickou, nabranou přímo z kotle, mrzne až praští, nad kotlíkem vystupují dva sloupce - jeden je kouř z přikladaného dřeva, druhý pak pára z kotle ..... ach jo, kde jsou ty časy?
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
11. 1. 2017 11:22
Díky jsem za sortiment naší masny opravdu vděčná - vepřovou hlavu jsme dali vařit víceméně "na chuť", a protože jsem si vzpomněla na tuto polévku, hned jsem objednala a nechala koupit krev. A výborná polévka pak byla během chvilky hotová
10. 1. 2017 16:28
Zabijačkovou polévku mám velmi ráda
10. 1. 2017 16:09
cathleen: len ja to mám akosi od ruky...
10. 1. 2017 16:04
magdalenka: máme tu blízko jatka a výborně zásobenou masnu. Stačí dát vědět den dopředu, co bych ráda - mají prakticky všechno kolem masa.
10. 1. 2017 15:56
Cat, aj ja by som prišla...
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...
10. 1. 2017 15:43
cathleen: díky za pozvání, že si manžel pochutnal - o tom vůbec nepochybuju
10. 1. 2017 15:32
maris: a já bych tě tak ráda pozvala! Ta krev, co prodávají, mě příjemně překvapila - v petce, tekutá, čistá, paráda
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil)
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil)
10. 1. 2017 15:21
Ani nevíš, s jakou chutí bych si dala, u nás se ale krev neprodává / tedy - nevím o tom / a těm konzervám nevěřím. Jedině koupit nějaké dobré kvalitní jelítko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 8 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 15 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 19 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 21 hodinami
Plněný croissant
Přidáno před 23 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Přidáno 22. 4. 2024 08:03
Právě bylo uvařeno:
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 17 minutami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 21 minutami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 8 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 10 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 10 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 10 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 11 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 11 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 12 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
jana.r uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: krvavá polévka polevka z krve jak zavařit prdelačku jak dlouho varit krvavou polevku jak zavařit polévku jak varit cernou polivku krvavá zabijačková polévka černá polévka polévka z vepřové krve jak dlouho vařit krev jak dlouho varit prdelacku vepřová krev polévka zabijačková polévka krvavá krvava polivka krvavá polevka z jelítka jak uvarit cernou polevku pri zabijení jak zavařit černou polevku polévka z čerstvé krve jak dlouho varit krev vpolevce jak zavařit krev do prdelačky
Suroviny: hlava vepřová, kroupy ječné, krev vepřová, sůl, pepř, majoránka, česnek
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
10 názorů