Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terlouka (černá polévka)

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 1. 2017 14:29

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 726 kJ / 1 130 kcal
Bílkoviny25,47 g
Tuky6,10 g
Vláknina24,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy232,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Krkonošská kuchařka

Krev se u nás prodává na litry - pokud ji neseženete, autor v knize radí použít krevní tučnici nebo krvavé jelítko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

12. 1. 2017 11:13

Ivosisko: :-) zabíjačky už několik let neděláme, občas z jelítek a vepřového vývaru uvařím falešnou prdelačku.
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev....:-? Zbytek krve mám zamražený a polívku určitě ráda zopakuji:-8

Ivosisko Ivosisko

11. 1. 2017 22:01

Miluji prdelanku ....... samozřejmě, není nad tu pravou, autentickou, nabranou přímo z kotle, mrzne až praští, nad kotlíkem vystupují dva sloupce - jeden je kouř z přikladaného dřeva, druhý pak pára z kotle ..... ach jo, kde jsou ty časy?

Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit :-Q :-p :-D

Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých :-K :-*

cathleen cathleen

11. 1. 2017 11:22

Díky :-) jsem za sortiment naší masny opravdu vděčná - vepřovou hlavu jsme dali vařit víceméně "na chuť", a protože jsem si vzpomněla na tuto polévku, hned jsem objednala a nechala koupit krev. A výborná polévka pak byla během chvilky hotová:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

10. 1. 2017 16:28

Zabijačkovou polévku mám velmi ráda <3

magdalenka magdalenka

10. 1. 2017 16:09

cathleen: len ja to mám akosi od ruky...:-D:-D:-D

cathleen cathleen

10. 1. 2017 16:04

magdalenka: máme tu blízko jatka a výborně zásobenou masnu. Stačí dát vědět den dopředu, co bych ráda - mají prakticky všechno kolem masa.

magdalenka magdalenka

10. 1. 2017 15:56

Cat, aj ja by som prišla...
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...

maris maris

10. 1. 2017 15:43

cathleen: díky za pozvání:-K, že si manžel pochutnal - o tom vůbec nepochybuju;-):-)

cathleen cathleen

10. 1. 2017 15:32

maris: a já bych tě tak ráda pozvala!:-K Ta krev, co prodávají, mě příjemně překvapila - v petce, tekutá, čistá, paráda:yes:
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil):-)

maris maris

10. 1. 2017 15:21

Ani nevíš, s jakou chutí bych si dala<3, u nás se ale krev neprodává / tedy - nevím o tom / a těm konzervám nevěřím. Jedině koupit nějaké dobré kvalitní jelítko:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krvavá polévka polevka z krve jak zavařit prdelačku jak dlouho varit krvavou polevku jak zavařit polévku jak varit cernou polivku krvavá zabijačková polévka černá polévka polévka z vepřové krve jak dlouho vařit krev jak dlouho varit prdelacku vepřová krev polévka zabijačková polévka krvavá krvava polivka krvavá polevka z jelítka jak uvarit cernou polevku pri zabijení jak zavařit černou polevku polévka z čerstvé krve jak dlouho varit krev vpolevce jak zavařit krev do prdelačky

Suroviny: hlava vepřová, kroupy ječné, krev vepřová, sůl, pepř, majoránka, česnek

TopRecepty.cz

Terlouka (černá polévka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBpV