Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 20 088 kJ / 4 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,68 g |
Tuky | 201,96 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,37 g |
Sacharidy | 638,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.
Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:
4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 7. 2016 18:19
Bublanina je fantastická,okamžitě zmizela,vyzkouším i tu variantu se zakysanou smetanou co jsem četla v jiném komentu .Mohu jen doporučit
27. 7. 2016 13:20
Daniela : to se tedy zlobte asi sama na sebe...všem se povedla, možná, že jste něco opomenula...třeba předehřát troubu ? Dodržet postup? Recept je srozumitelně napsaný, stačí ho pouze dodržet
23. 7. 2016 18:49
Vyzkoušeno s červeným rybízem. Chválím
17. 7. 2016 12:36
Dnes ráno jsem tuto bublaninu dělala s kompotovanými meruňkami, mezi které jsem poházela mražený černý rybíz smíchaný s moučkovým cukrem, aby nebyl málo sladký.
Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept!
Mražený černý rybíz dávám již leta do koláčů, muffin i do ovocných knedlíků, "nerozblemcne se" a každý si myslí, že to jsou borůvky). Bublanina byla naprosto skvělá, mechová, dostatečně vysoká a hlavně rychle vyrobená! Stačili jsem jen ochutnat a dcera nám ji zabavila a tak se skoro celý plech poveze večer do Vídně. Děkujeme za úžasný recept!
16. 7. 2016 21:19
výbornááááááááááá!
14. 7. 2016 09:35
vynikající! včera jsem dělala s třešněmi a je to opravdu luxus! dlouho jsem lepší nejedla.
5. 7. 2016 18:01
Výborná bublanina. Dnes jsem pekla s třešněmi a od manžela mi přiletěl vzdušný polibek.
24. 6. 2016 14:34
super výborná bublaninka ta se u nás bude dělat často
23. 6. 2016 20:58
Kath: tak ať se povede
23. 6. 2016 20:45
Simona Skolakova: dekuju uz je v troube
23. 6. 2016 19:47
Kath: já bych hlídala troubu, ona každá peče jinak, jakmile začne bublanina růžovět zkusila bych do ní píchnout špejlí,pokud bude suchá,tak bude bublanina hotová,pokud na ní ulpí ještě těsto,tak dát ještě znova do trouby a hlídat.
23. 6. 2016 19:34
Jak dlouho cca pecete?? Pul hodinky? Chci zkusit, recept vypada moc dobre, akorat se bojim jestli odhadnu cas, jsem takova "svatecni pekarka"
23. 6. 2016 18:23
vynikajúci recept!!! Robila som ho z polovičného množstva, lebo mám doma malý plech. Na konci, keď som koláčik dopiekla, ešte horúci som ho natrela krémom ( cca 125 g kyslej 20% smotany +1 malý biely jogurt + vanilkový cukor podľa chuti) a tak nechala vychladnúť.... VYNIKAJÚCE!!! Za recept skladám poklonu!
22. 6. 2016 21:49
Daniela : Ajjajaj,tady někdo "střelil pudla". Bublačku dělám jedině podle tohoto receptu a vždy je excelentní
22. 6. 2016 20:33
Daniela : podle hodnocení těch, co zkoušeli a podle přidaných fotek to nebude receptem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 4 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Klobásy
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 5 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 5 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 7 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 7 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 7 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 8 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 9 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 9 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 9 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma bublanina. Jak upéct tu nejlepší bublaninu s ovocem
Pečeme s Ivou: Nadýchaná letní bublanina je plná svěžího čerstvého ovoce. Pokaždé trochu jiná, jinak barevná, ale vždy výborná!
Čím nahradit prášek do pečiva? Máme pro vás několik tipů. Pomohou šlehaná vejce, jedlá soda i alkohol
Další recepty
Tématické fráze: bublanina s ovocem bublanina recept na bublaninu bublanina recept recept na bublaninu s ovocem vynikající bublanina recept bublanina s ovocem výborná bublanina s ovocem recept na nadýchanou bublaninu vyborna bublanina recept bublanina nejlepší bublanina s ovocem nejlepší bublanina bublanina babica bublanina na plech jahodova bublanina dobrá bublanina jednoducha bublanina s ovocem bublanina recepty piškotová bublanina
Suroviny: cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZEr
270 názorů